Cum nu m-am pregtit de Black Friday

Posted by

Ala romanesc a trecut pe langa mine ca si cum nu ar fi existat. Nici macar de curiozitate nu m-am uitat dupa vreo oferta sau ceva. Si asta de azi ar fi trecut la fel daca nu mi-as fi dat seama ca exista anumite oportunitati care e pacat sa fie ratate.

Astfel am cautat sa vad ce am pe lista de cumparaturi si am cautat sa vad daca astazi sunt la reducere. Sunt chestii pe care aveam de gand sa le cumpar in urmatoarele 2-3 saptamani la pret intreg asa ca orice reducere chiar si de 1% era binevenita.

Capcana preturilor false

Daca la electrocasnice o data cu reducerea creste si pretul de baza, astfel incat un obiect de 900 de lei de Black Friday ajunge sa aiba o reducere de 50% costand 1000 de lei, redus de la 1500 lei, in alte locuri nu prea se intampla asta mai ales atunci cand produsul are un pret fix tot timpul anului.

De fapt nici nu ma interesa cat e procentul de reducere, stiam care e pretul la care cumpar de obicei respectivul produs sau serviciu asadar puteam vedea clar diferenta in bani si nu in procente.

De ce e greu sa caut astfel de oferte

Pentru ca trebuie sa caut prin memorie dupa lucruri pe care stiu ca le voi cumpara in urmatoarea perioada si sa ma uit daca au sau nu un pret redus. Din pacate nu toti cei de la care vroiam azi sa cumpar sarbatoresc Black Friday, dar am zis sa intind putin coarda si le-am dat mesaj sa-i intreb daca au reduceri cu aceasta ocazie, ca un fel de portita de negociere a preturilor.

Ce am cumparat la reducere?

Licente, licente si iar licente… unii ar putea spune ca sunt chiar banii aruncati de vreme ce aveam deja licenta pentru softurile respective doar ca legal aveam licenta doar pentru un singur client si mai aveam nevoie de inca una sau mai multe, depinde de la caz la caz.

De ce nu ma uit dupa reduceri la hostting sau domenii? Pentru ca imi aleg cu grija partenerii si doar daca acei partenerii au reduceri pot sa ma bucur de ele, altfel goana dupa pretul cel mai mic in astfel de situatii poate genera multe alte situatii neplacute ulterior.

Play Station 4 e inca la reducere si la un pret foarte bun la Altex. Dar pentru mine nu ar avea nici o valoare cumparat azi nici daca ar fi la 500 de lei pentru ca mi-a fost partener moral in noptile grele in care nu puteam dormii din cauza nervilor, supararilor si a unui „cosmar” care e pe cale sa se sfarseasca. Acesta a fost si motivul pentru care am spus ca a fost cea mai buna investitie a mea de anul acesta, pentru ca reusea sa ma tina distras de la problemele zilnice.