Curatenie generala in Google Reader

Posted by

 Azi a venit randul unei curatenii generale la feed-uri. Si atat de tare m-a luat febra curateniei, incat in 5 minute nu mai aveam absolut niciun feed in lista de feed-uri.

Astfel incat s-ar putea ca in urmatoarea perioada sa imi scape anumite articole de pe unele bloguri, dar incerc sa imi refac lista cu cele 100 de bloguri la care eram abonat cat mai curand posibil.

Oricum, o sa refac destul de repede lista si o sa o organizez cat mai bine, pentru a putea interactiona mai usor cu blogurile voastre si, de ce nu, cu voi.

Daca va intrebati cum am reusit sa „termin” in 5 minute toata lista, o sa va explic pe indelete. In primul rand, unele feed-uri aveau un titlu cam lung si uneori nici nu-mi dadeam seama al cui e blogul: „Asa e viata la noi in online…”, asa ca am inceput sa editez cateva din ele si sa pun numele bloggerului. Asa am descoperit optiunea Manage Subscription.

Aici m-am gandit ca pot muta unele bloguri si ca pot organiza mai bine informatia si, cum nu ma lasa sa selectez Bloggeri Ploiesti, am dat un select all si, de acolo, am deschis pop-up-ul cu Bloggeri Ploiesti, doua secunde mai tarziu cand mi-am dat seama ce a facut era deja prea tarziu, toate feed-urile mele erau in folderul Bloggeri Ploiesti.

Initial, am zis ca pot scoate tot din acel folder si cele care raman fara folder „Unasigned” vor fi exact bloggurile care erau inainte in categoria „Bloggeri Ploiesti”. Logica de programator, ce vreti. Asa ca m-am dus pe categoria respectiva si am dat „Unsubscribe all„, iar dupa alte 2 secunde mi-am dat semama ca am facut o super curatenie in feed-ul meu; respectiv, nu mai sunt abonat la absolut niciun feed.

Acum am un singur feed, adaugat parca doar ca sa ma conving ca restul nu mai sunt, s-au dus, s-au evaporat. Si asa erau pe acolo cateva categorii care erau cam dezorganizate, asa ca abia facem o mega-curatenie generala.

Cu ocazia asta, fac o lista proaspata, curata (pentru ca erau cateva bloguri pe acolo care nici nu mai exista de ceva vreme) si, daca aveti un blog si vreti sa ma abonez la el, lasati un comentariu pe aici, ca de la blogurile din comentarii imi incep lista.

11 comments

 1. Eu le am organizate in foldere. Bloguri din RO, bloguri in EN, bloguri de DIY&Craft.

  Vezi ca exista optiune de Import/Export la Settings in Google Reader si iti poti face un backup la feed-uri (pe viitor).

 2. Cred ca am un back-up la ele pe undeva, dar nu are rost sa ma agit, abia voi fi mai atent la selectie, adica a picat foarte bine chestia asta, mai ales ca daca ai urmarit blogul sti ca am tot facut curatenie pe twitter, prin proiectele proprii, acum a venit randul feed-urilor, poate urmeaza si blogroll-ul desi de ala ma atind in Ianuarie de obicei.

 3. Da, am vazut ca faci curatenie 🙂 Probabil esti mai harnic decat noi toti si te-ai apucat de pe acum de curatenia de Craciun 🙂 Glumesc.

 4. Nu mai folosesc Google Reader ci am o aplicație în Chrome de abonare la RSS. Și automat pot să adaug câte un blog și am organizat totul. Bloggeri Ploiești, Cluj etc….

 5. Oare nu voi fi indeajuns de informat daca iau 7 bloggeri din Prahova, 7 influenceri, 7 bloggeri de tech, 7 bloggeri din ro , si abia elimin din zgomot?

 6. Tu știi Dragos, eu de exemplu de la tine am aflat de concertul din Câmpina pe care acum scriu despre el, ca să îl promovez, mai ales că se va ține în orașul meu natal!

 7. Depinde. Probabil ca ar trebui sa iei „varfurile” din fiecare domeniu pentru a fi informat.

  La mine, de exemplu, fiecare feed isi are locul in Google Reader pentru ca autorul lui „are ceva de spus”.

 8. @Iuliana Stiu cel putin 300 de carti bune in care autorul „are ceva de spus” iti dai seama cat timp mi-ar lua sa le citesc pe toate 300 ?

  Dar daca citesc 100 din ele din timpul castigat din mai putine feed-uri la care sunt abonat, oare nu se merita?

 9. Si oricum stati linistiti ca daca aveam 100 de feed-uri, vreau sa ajung la 200 de data asta pe putin, asa ca e loc pentru toata lumea. Dar vreau sa fiu putin mai atent cu ce bag in directoarele alea de feed-uri.

 10. E treaba complicata asta cu rss-urile…adica la un moment dat decizi sa urmaresti un blog si-l urmaresti o perioada…daca la un moment dat nu l-ai mai urmarit timp de 2-3 luni, cred ca se poate scoate.

  Si da, e bine sa faci curetenie din cand in cand. Si poti adauga si feed-ul de la bookreader.ro 😀

  Aviz si altor amatori! 🙂

Comments are closed.