Daca as avea 6000 de ron salariu

Posted by

E vorba de un prieten care chiar ia banii astia in mana, luna de luna. Fost coleg de facultate, la firma unde am lucrat inainte ne-am dat amandoi demisia in aceasi zi. Eu pentru ca nu mai suportam pe sefu meu, care era o „bomboana de baiat”, daia ii se si spunea Bombonel pe la spate, el ca primise o oferta mai buna la o firma destul de mare din Ploiesti. Eu am stat vreo 3 ani pe acasa si am frecat menta, el a progresat si asfel probabil a ajuns in Bucuresti ca Senior Developer. Oricum nu despre asta e vorba, si nici nu are legatura cu vreo nemultumire legata de salariu meu sau de jobul pe care il am. Sincer deocamdata sunt multumit chiar daca visez, la urmatoare marire in firma(daca o mai fi vreuna cu criza asta), la macar jumatate din salariu de mai sus. Dar nu despre asta e vorba ci despre ceea ce imi doresc si cum ar fi daca…

Pe lista mea de dorinte mofturi am asa:
-Un acvariu de vreo 40 de mil (e mare, e scump, de vreo 10 luni mi-l doresc, nu voi reusi cred anul asta sa pun bani deoparte ca sa mi-l cumpar)
-Un Romba (aspirator robot, ma scapa de durerea de cap de al auzi si face singur curat cand nu sunt acasa). Costa cam 14 mil.
-Un robot la vreo 12 mil ( sunt diferite modele pe piata, de la Lego Maindstorm pana la SpyKee
-Un proiector de vreo 14 milioane (ca na, plasma e plasma si taranul e taran, vrea proiector), dorinta mai veche trezita zilele trecute de un coleg de munca care are unu.
– Si probabil alte cateva chesti tot in jur de 1000 1200 ron.

Una din ele mi-as permite-o dar care sa o aleg, Si nu cred ca mi-as permite in fiecare luna sa sacrific 12 milioane pentru mofturile mele. Asa ca de cateva luni am ramas cu privitul lor pe internet, gandindu-ma bine de 10 ori inainte daca nu se poate si fara si punandu-mi pofta in cui.

Si acum revenind la titlu. Daca as avea 6000 de ron. Luna asta as trage de bani dar mi-as lua toate jucariile care mi le pofteste inima. Nu as avea timp sa ma plictisesc de ele si sa vreau altele pana luna viitoare cand ar veni iar gramada aia imensa de bani. Dar din pacate nu e asa, realitatea e cruda si trebuie sa raman cu uitatul pe net la ele, si cu speranta ca totusi o sa mi le cumpar.

Partea buna in toata povestea asta e ca poate toate cele descrise mai sus sunt doar mofturi, si pe care, mai ales de cand cu criza asta, le cantaresc bine inainte de a da frau dorintelor mele. Astea pentru ca tin de alte hobbiuri decat computerele, ca dupa cum cred ca deja stiti, atunci cand e vorba de gadgeturi, judecata mea nu mai e asa limpede si clara ca mai sus.

Da stiu, uni faceti din online suma de mai sus, si chiar mai mult, dar eu am reusit performanta de a ajunge de la 300  – 400 de euro lunar la nici 20. Dar inca mai sper, ca de speranta moare ultima.

One comment

  1. Daca tot ai timp de scris pe blog, de ce nu vrei sa scrii si corect dpdv gramatical ???!!! Am citit ca totusi ai facultate :). E doar o simpla observatie.

Comments are closed.