De ce montezi camerele?

Posted by

 Se zice ca la un moment dat, acum cateva luni de zile, Sf. Petru a decis sa coboare din Rai si sa mai dea o raita pe pamant sa vada cruzimile, hotiile si talhariile de pe Pamant. A decis sa vada situatia de la fata locului si sa intrebe oamenii ce parere au despre lucrurile pe care le fac zi de zi si cat de fericiti sau nefericiti sunt.

Si mergand el pe strada si uitandu-se la oameni, la un moment dat zari pe o scara un muncitor care monta o camera de supraveghere. S-a asezat Sf. Petru jos pe trotuar si a asteptat ca acesta sa isi termine treaba si sa coboare de pe scara.
Multumit de treaba pe care o facuse, muncitorul se dadu jos de pe scara, se uita putin la batranelul simpatic care parea sa-l astepte in mod special pe el si decise ca poate face o scurta pauza inainte de a se muta la un nou stalp si a monta o noua camera.

Se aseza si el pe trotuar, scoase din geanta doua cutii de Coca Cola, una o intinse batranului si se uita cu fericire in ochi catre el. Sf. Petru sorbi din cutia de cola si intreba:

– Iti place jobul pe care il faci? Te face fericit?

– Sa zicem ca da, am ocazia sa privesc zi de zi oamenii care trec pe strada si sa le zambesc atunci cand arunca cate o privire in sus spre stalp.

– De ce montezi camerele?

Pentru ca intr-o buna zi, Dumnezeu sa se poata uita prin ele si sa vada ce minunati suntem.

– Nu inteleg.

– Vezi tu, camerele astea sunt puse de patroni pentru hoti, ca sa nu le fure avutiile, dar odata montate, nu vor surprinde doar asta, vor surprinde multe alte momente din viata. Si viata este un dar minunat de la Dumnezeu, iar acest dar poate fi vazut prin camerele astea de le montez eu. Uite, pot sa iti arat intr-un clip, ca sa intelegi mai bine:

https://www.youtube.com/watch?v=mUTvzVwO_Ck

One comment

  1. Ya! O reclama foarte frumoasa care mi-a placut prin felul opus de a privi scopul pentru care sunt construite camerele de supraveghere. Sper sa ajunga si la noi la TV 🙂

Comments are closed.