De Craciun sa fim mai buni si sa ajutam

Posted by

cadouriPentru ca nu doar noi dar si multe companii au o groaza de campanii umanitare in perioada asta, si pentru ca nu aveam timp sa raspund la toate si sa scriu pentru toate, am decis sa le pun pe toate intr-un singur articol.

Astfel avem campani in derulare de la Hostway, IKEA, UNICEF dar nu in ultimul rand bloggerii din Ploiesti.

Toti incearca sa ajute in aceasta perioada pe cei mai nevoiasi dintre noi si pentru asta merita respect si promovare. 

1. HostWay doneaza 5% din toate vanzarile din luna decembrie catre Fundatia Copiii Nostri. Ei au un centru de zi numit Casuta cu Jocuri unde ingrijesc copii din familii cu probleme. Sunt aproape 20 de copii acolo acum si banutii pe care ii vom dona vor fi folositi pentru acoperirea cheltuielilor cu utilitatile centrului si pentru asigurarea meselor. Detalii aici.

2. Campania IKEA, care pentru fiecare jucarie cumparata pana pe 24.12 doneaza 1 euro catre UNICEF si Salvati Copiii. Detalii aici, mai multe modele de jucarii aici.  Pentru a raspandi vestea, s-au trimis jucarele la vreo ~50 bloggeri&online people, ar ajuta daca ati include informatia in articol, ca probabil le-ar reaminti oamenilor sa scrie despre campanie.

3. Campania Prieteni UNICEF, care e in derulare, si prin care UNICEF cauta donatori lunari din randul celor care au card la BRD (si oamenii completeaza un formular prin care lunar li se ia din cont ce suma vor ei, dar minimul e de 5 lei) Demarat acum o luna doar in Bucuresti, programul a avut un super succes si de putin timp a inceput si in Constanta si Cluj. Detalii aici

4. O componenta a Campaniei „Hai la scoala” (fostul Viitorul Copiilor incepe la scoala), care este o campanie de promovare a unor modele pozitive de copii rromi care au reusit in viata  nerenuntand la scoala. Pe www.scoala.sustineunicef.ro vor exista noi pagini de continut cu testimoniale de la profesori, doctori&co de etnie rroma, un material super emotionant video cu ei si alte cele. 

5. Blogosfera Prahoveana a reusit sa stranga multe multe jucarii care vor fi donate unui centru de copii din Breaza. Detalii direct pe blogurile celor care s-au implicat cel mai mult in aceasta campanie, Adita si Vali.