Despre bloguri si nise

Posted by

Am conceput acest articol pentru cei care, prinsi in mirajul banilor pe internet, uita de fapt de cateva chestii esentiale atunci cand aleg o nisa pentru blogul lor. Si pentru ca cele mai bune explicatii vin prin puterea exemplului, o sa va povestesc despre doua experiente din online legate de bloguri de nisa, una care s-a terminat prost si una care nu are cum sa se termine pentru ca va continua atata vreme cat pasiunea mea pentru acea nisa va exista.

In urma cu un an si ceva, ma apucasem de un blog despre paintball. Am ceva experienta in domeniu, pentru ca viata mea s-a intersectat la un moment dat cu acest sport, dar nu pot sa spun ca sunt pasionat de acest sport sau ca genereaza in vreun fel adrenalina, desi fanii acestui sport spun ca genereaza destula. Bineinteles ca blogul nu a avut succes, cu toate ca domeniul era foarte bun, paintball.ro si a fost multa vreme pe prima pozitie in google.ro dupa acest cuvant. Parea simplu sa stai la birou si sa scrii despre ce se intampla in competitiile organizate peste tot in tara. Dar totusi ceva nu mergea. Pana la urma, am abandonat blogul cu totul.

In urma cu o luna, am deschis un blog legat de snowboard. E cu totul altceva, pentru ca cei care ma cunosc stiu ca traiesc pentru asta, ca respir snowboard si mananc snowboard pe paine la micul dejun. Acum sa nu va inchipuiti ca sunt vreun as al placii de snowboard si ca stiu tot felul de trick-uri si smecherii. Nu, nu sunt asa bun cum v-ati putea imagina, dar sunt fericit de fiecare data cand aud despre un eveniment sau cand aud un cuvant nou pe care il repet in gand jumatate de zi ca sa il memorez. Astfel am invatat cuvinte noi ca: kicker (nu stiu daca il scriu corect), jibbing (pe care il vedeam jibbling pana mai zilele trecute), butter-box si multe altele. Si sunt fericit de cate ori reusesc sa memorez un termen nou legat de domeniu de care sunt pasionat. De asemenea, banuiesc ca si pe blog se vede pasiunea legata de snowboard, asa cum se vede atunci cand vorbesc cu cineva si dupa jumatate de ora de conversatie pe acest subiect ii spun ca eu sunt pasionat de snowboard si imi raspunde ca „se vede”.

In plus, e altceva cand scrii despre ceva pentru care ai cu adevarat pasiune, care iti face cu adevarat placere, si la naiba, nici nu mai conteaza daca ies bani sau nu din blogul respectiv pentru ca a oricum a iesit ceva misto de care esti mandru.

Asa ca, daca tot vrei sa alegi o nisa, lasa visele despre nu stiu ce nise neexplorate pana acum, si inainte de a alege nisa fa o lisa cu chestiile de care esti pasionat chiar daca nu stii mai nimic despre ele si axeaza-te pe ele in alegerea nisei. Si pana la urma, chiar daca nu e o idee buna si nu or sa iasa bani, macar ai facut ceva cu placere si ai invatat o groaza de lucruri noi despre ceva care oricum te pasiona.

One comment

  1. Sa stii ca ai mare dreptate. Dar pasiunea poate veni si incercand. Este posibil ca la inceput sa nu-ti placa o nisa apoi sa devii cel mai mare fan. Cred ca in ambele directii sunt povesti de succes sau de insucces.

Comments are closed.