Dezvoltarea personala in antreprenoriat

Posted by

antreprenoriat_proactivitate Va spun sincer ca acum 2-3 ani nu dadeam doi bani pe dezvoltarea personala si catalogam tot ce tine de aspectul acesta drept pierdere de vreme. Dar, cu timpul, nu stiu cum am ajuns sa cred ca dezvoltarea personala inseamna aproape totul pe drumul spre succes.

Acum sa nu va inchipuiti ca stau dimineata in oglinda si imi spun singur „Sunt frumos”, „Sunt destept”, „Sunt cel mai tare blogger din Prahova” (scuze, nu m-am putut abtine). Nu, nu fac asta si nici nu cred o sa fac asa ceva vreodata.

In schimb, sunt tot felul de lucruri marunte care ma ajuta sa ma dezvolt, sa invat lucruri noi si sa stiu ca merg intr-o directie buna. Imi place sa cred ca am evoluat si m-am dezvoltat mult in ultimii ani. Stiu de asemenea ca mai e mult de munca si ca drumul acesta al invatarii si al autoperfectionarii nu se termina niciodata.

Unul din lucrurile marunte pe care le fac in directia asta este chiar faptul ca rasfoiesc de doua ori pe luna The Hunger (i-as zice mai repede o mini-revista, decat un newsletter in adevaratul sens al cuvantului). Trebuie sa recunosc ca nu toate lucrurile de acolo sunt in aria mea de interes, dar peste 80% din continut este foarte interesant pentru mine.

Pana la urma, nu trebuie sa te iei dupa recomandarea mea ca sa te abonezi, pentru ca asa cum te abonezi de repede, te poti si dezabona daca nu esti multumit de continutul pe care il primesti. Eu, unul, sunt abonat inca de la aparitia „revistei” si sunt foarte multumit de continutul pe care cei din spatele proiectului il difuzeaza.

In afara de rasfoirea revistei de mai sus, am invatat ca pentru orice noua abilitate de care am nevoie (parca as fi intr-un joc) exista un curs sau un training pe care il poti face si care te poate ajuta sa iti dezvolti abilitatea respectiva.

De exemplu, chiar zilele acestea vreau sa incep un nou blog, in engleza; si pentru asta mi-am pus pe lista de „materiale” necesare proiectului, pe langa camere foto/video si alte lucruri de genul asta, si necesitatea de a-mi imbunatati anumite abilitati, cum ar fi cele de comunicare in limba engleza, dar si ceva cursuri de videografie si prelucrare film. De asemenea, caut sa invat cateva cuvinte de baza si in alte limbi, de la japoneza si chineza, pana la oricare alta limba mai mult sau mai putin cunoscuta.

Cand ma gandesc ca in urma cu ceva ani, orice gand legat de invatarea unei limbi straine nu facea decat sa ma sperie, considerand ca sunt total anti-talent cand vine vorba de materiile umaniste, acum nu consider asta decat un alt skill pe care il pot dobandi.

La final nu va mai spun decat atat, abilitatile pe care ni le dezvoltam ne vor ajuta pe intreg parcursul vietii, indiferent de directia in care vrem sa apucam, sau daca vom decide la un moment dat sa urmam cu totul si cu totul alt drum. Am invatat de-a lungul ultimilor ani ca dezvoltarea personala este unul din cele mai importante aspecte ale vietii. Poate aduce fericirea, multumirea de sine, dar si o intelegere mai buna a mediului inconjurator.

2 comments

  1. Inteleg cum sta treaba in dezvoltarea personala dar de mult te citesc si inca nu stiu ce firme ai. Stiu ca ai nanotel srl dar nu prea e o firma de succes, aici vorbeste statisticile. In mare parte doar informatii foarte bune care chiar sunt utile pentru orice antreprenor.

  2. Nu am decat o singura firma Nanotel SRL si aia cam pe butuci. Adica nu are propriuzis activitate, o folosesc pentru a factura diferite servicii pe care le prestez (sper sa nu va ganditi la prostii) si sa dea o bucata de paine contabilei.

Comments are closed.