Din tren: Romanul care le stie pe toate

Posted by

Uneori in tren ascult ce vorbesc cei din jurul meu si astfel prind uneori tot felul de discutii, uneori interesante alteori amuzante.

Astazi stateau doi de vorba, amandoi tineri, pana in 30 de ani, unu genul romanului nemultumit de guvern si ca nu se face nimic in tara asta, celalalt mai citit si mai umblat prin lume.

Nemultumitul: uite si tu cum arata trenurile, astia nu fac nimic, vezi mormanele alea… (si arata catre un maldar de sine de pe marginea terasamentului) la Sinaia de 10 ani lucreaza sa tot le schimbe si nu mai termina. Zici ca e un pol magnetic, ce e asa mare lucrul.

Cel umblat: sti am un prieten care lucreaza la CFR, nu se schimba doar sina, se schimba toata baza cu pietrisul si tot ce implica asta, mi-a zis ca planul pentru schimbarea asta e facut pe 10 ani de zile, nu e asa simplu sa se faca in doua luni de zile.

Mai discuta ei ce mai discuta si vine vorba de transportul de marfa.

Cel umblat: – Ar putea sa ofere servicii calumea la transportul de marfuri, daca le-ar livra intr-un timp acceptabil.

Nemultumitul: – Nu, acolo e simplu domnule, dai un salariu minim pe economie la un sofer si se duce cu tirul unde vrei tu in lumea asta. (ca asa le stia el pe toate si totul in tara asta se rezolva asa de simplu la el)

Cel umblat: – Nu te supara am un alt prieten, sofer pe tir, salariile la soferii care cara marfa in afara tarii nu sunt chiar asa mici, asa cum nici nu gasesti asa usor oameni in meseria asta. El se duce cu tirul pana in Austria si de acolo urca platforma pe un vagon special si de acolo mai departe pana in Spania, Franta sau Anglia merge cu trenul, ca e mult mai ieftin si mai rapid asa.

La fiecare afirmatie si rezolvare din trei vorbe a celui care parea ca le stie el domnule pe toate, venea celalalt cu argumente si informati foarte clare.

Cam asa e cu majoritatea Romanilor, (stau si ma intreb daca respectivul era bugetar), le stiu ei pe toate domnule, parlamentarii fura de aia nu sunt bani, nu ca nu-s bani pentur ca noi nu muncim si nu producem mai nimic. Autostrada se poate face in 3 zile, dar fura si aia. Intradevar nici in 10 ani o autostrada, dar nici in 2 ani nu cred eu ca se poate face o autostrada care sa traverseze tara. Si exemplele pot continua.

Nu neg. Se fura. Se lucreaza in reluare. Dar totusi unele lucruri se intampla, unele lucruri bune. Ma uit la toate podurile alea de se construiesc pe centura bucurestiului.  E o chestie ca se lucreaza si incet incet devine centura aia o tentativa de autostrada.

One comment

  1. Numai proştii le ştiu pe toate iar faptul că suntem, ca şi ţară, unde suntem este doar o consecinţă logică. Trist, dar adevărat.

Comments are closed.