Ce ai face daca te-ai trezi inapoi in clasa a IX-a ?

Posted by

Astazi in autobuz mi-a venit in cap o tema interesanta, pe care vreau sa o predau altora din online ca un fel de leapsa. E vorba de ce ati face daca maine v-ati trezi din nou adolescenti. Si nu ma refer la a o lua de la inceput, ci la a avea memoria si cunostintele de acum. Exclud posibilitatea de a juca la loto sau a paria la nu stiu ce meciuri de fotbal pentru a castiga bani multi foarte rapid. Presupunem ca totusi axa timpului ar fi putin schimbata. Adica nu ai putea prevedea meciuri de fotbal sau mai stiu eu ce, dar in mod clar stii cam care va fi impactul si evolutia internetului.

Ai putea cumpara domenii imediat dupa aparitia lor. Ai putea sa iti faci blog inaintea lui Zoso, ai putea sa investesti in actiunile unui motor de cautare ca Google, sau sa incerci sa creezi unul al tau chiar cu cativa ani inainte de aparitia lui. Ai putea sa faci multe. Intrebarea e ce ai face?  Atentie: degeaba ai incerca sa faci un Facebook cu 10 ani inainte, ma indoiesc ca ar avea succes sau l-ai putea tine „in viata” pana la momentul in care ai putea avea cu adevarat succes. Deci, ce ai face daca te-ai trezi maine un proaspat adolescent si pe langa faptul ca ar trebui sa iei totul de la inceput, e clar ca ai stii cu ce afaceri ai gresit, cand ai gresit, sau care sunt afacerile de succes.

Si acum sa vedem ce as face eu. Ei bine nu am un raspuns la asta, de aia am si decis sa intreb pe altii cum vad o astfel de problema. In primul rand m-am intrebat daca as avea rabdare sa termin liceul, sau daca as avea rabdare sa mai fac inca o data facultatea. M-am intrebat daca mi-as face o afacere in online sau in offline. Nu stiu la ce mi-ar folosi faptul ca stiu PHP 4  sau 5 atunci cand nu s-a inventat nici PHP 1.0 Am incercat sa ma gandesc daca dupa o astfel de experienta as vrea sa iau totul de la inceput sau sa aleg cu totul alt drum. As avea varsta cand scoala de parasutism si de aviatie e gratuita, as avea varsta cand practicarea snowboarding-ului (inca nedeplin descoperit) mi-ar putea aduce un mare succes. As putea invata romana la scoala. Sunt 1000 de directii in care as putea sa merg. Nici macar nu stiu daca as alege sa traiesc o alta viata sau as incerca sa ajung plin de bani de pe urma cunostintelor avute inainte de vreme.

O sa dau leapsa mai departe sa vedem ce parere au despre asta 2 oameni destul de asemanatori mie, pasionati de snowboard dar si de online, asa ca Abe si Titus sa va vad cat va place intrebarea mea.

3 comments

  1. uuuu….greu! :)) Stai sa-mi adun gandurile si scriu! 🙂 Da’ mai da-mi ragaz un pic.

  2. Nu e nici o graba, si eu probail o sa revin cu un articol daca gasesc o solutie la intrebare.

Comments are closed.