Ce-ti doresti de la viata?

Posted by

O intrebare pe care ne-o adresam cu totii din cand in cand. O intrebare care ne motiveaza, care ne determina sa facem alegeri, sa luptam pentru visele noastre.

Visul fiecarui om este diferit, iar viata este un cumul de experiente care te face la finalul ei, in ultimele secunde, atunci cand se zice ca iti revezi intreaga viata, sa poti sa spui: a meritat.

Uneori, pe drumul acesta al vietii, ratacim drumul, o luam brusc intr-o alta directie si uitam de dorintele noastre, de visele noastre. Facem sacrificii, spunem ca o sa avem timp mai incolo si pentru ele si uneori cruda realitate ne face sa uitam complet de vise.

In urma cu cativa ani, unul din visele mele era sa am o pensiune, undeva intr-o zona deluroasa sau la munte, sa am o piscina, sa traiesc linistit acolo si sa nu mai vreau nimic. Pe drum, pur si simplu am realizat ca e mai simplu daca pensiunea aceea de vis ar fi pe malul marii vara si intr-o statiune de schi iarna, pe marginea unui rau sau intr-o livada cu copaci infloriti primavara si langa o vie de struguri toamna. Mi-am dat seama astfel cat de tare imi place sa calatoresc si astfel prioritatile mele s-au schimbat.

Am inteles ca cel mai important lucru care ma defineste sunt gandurile mele si ca acestea renasc sau mor in functie de experientele pe care le am; cu cat mai multe si mai diversificate sunt experientele si cu cat sunt ele mai departe de zona noastra de confort, cu atat devin o fiinta mai complexa si am parte de o viata mai frumoasa.

Si pentru ca deseori ne uitam obiectivele, am decis sa le pun pe o lista. O lista care a mai existat si in trecut si care, din cate am constatat, nu este cu mult diferita de lista prezenta.

Va invit sa cititi My Bucket List si sa va dati cu parerea aici despre ea. Nu am gasit o denumire potrivita in romana, asa ca am apelat la denumirea in engleza. De asemenea, orice alte sugestii sunt binevenite.