Doua reclame care mi-au atras atentia zilele acestea

Posted by

Pentru că muncesc din greu la proiectul meu cu Fabrica de Bani, e normal să mă intereseze și ce se întâmplă în lumea asta a reclamelor din zona educației financiare. Astfel, zilele trecute, mi-au atras atenția două reclame care au legătură cu educația financiară și pe care am simțit nevoia să vi le prezint mai jos.

Irinel Columbeanu și IFB Finwest

Un mare bravo pentru idee, pentru susținerea unui om care, deși a avut mulți bani, are nevoie de bani acum, pentru execuție și nu în ultimul rând pentru mesajul pe care îl transmite. Un mesaj corect și bine punctat. „Vă întrebați de ce sunt într-o reclamă?” Genial.

George Tănase și Binance

Ca să înțelegeți mai bine contextul, seara, înainte de culcare, mai punem câte un stand-up-er de pe YouTube să-l ascultăm în pat înainte de a adormi. Aseară, soția a pus clipul de mai jos, și începutul e bun, e foarte bun, așa că i-am zis să mi-l trimită și mie să-l pun pe blog ca să învețe lumea despre educație financiară. Și nici nu am apucat bine să termin de zis asta că a început cu cea mai proastă recomandare pe care o poți face atunci când vorbim despre educație financiară, și anume investiți în crypto. De pe la jumătatea clipului, ideea bună de altfel de la început s-a transformat într-o reclamă agresivă la Binance. Nu am nimic cu Binance și înțeleg că lui George Tănase îi e și lui foame, ca și celorlalți influenceri de pe piață; până la urmă, probabil și eu aș fi făcut la fel, dar din punct de vedere al mesajului pe care îl transmite. Iar aia cu Binance care dă 100 de lei dacă faci academia… eu îi cunosc bine pe ăștia de la Binance, adică promoțiile lor, au multe steluțe și condiții de îndeplinit.