Dreptul la viata al unui nou nascut

Posted by

 In fiecare an, sunt tratati aproximativ 200 de copii in cadrul sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a spitalului Marie Curie.

Aproximativ inca 200 de cazuri pe an sunt refuzate din cauza lipsei de spatiu. Sectia este permanent supraaglomerata, avand in permanenta 17-18 pacienti in loc de 11 cat este capacitatea acestei sectii. 

Pentru extinderea sectiei, este nevoie de 1 milion de euro. 100.000 de euro sunt donati de Fundatia Vodafone, restul pot fi stransi cu ajutorul tau, al meu si al celorlalti oameni care stim ca nu putem refuza dreptul la viata al unui nou nascut.

Asociatia Inima Copiilor s-a alaturat si ea acestui proiect, pornind o campanie de strangere de fonduri. Mai mult chiar, pentru fiecare euro donat prin SMS la numarul 858 (din orice retea mobila), cei de la Fundatia Vodafone dubleaza suma.

De asemenea, toate sumele colectate de Asociatia Copiilor prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit in 2012 vor fi redirectionate tot in acest proiect.

Pentru donatii online accesati aicihttp://www.inimacopiilor.ro/doners_donations.php
Pentru donatii in cont accesati aicihttp://www.inimacopiilor.ro/ajuta/doneazaInCont.php

Daca esti blogger, poti, pe langa o mica donatie, sa ajuti si cu un articol pe blogul tau, in felul acesta mesajul nostru va ajunge mai departe, la si mai multi oameni. Daca nu esti blogger, poti sa ajuti prin a da share acestui articol in retelele sociale, facebook, twitter etc.

Dupa constructie, noua sectie va avea capacitate aproape dubla (19-20 de locuri), spatiu separat pentru fiecare nou nascut, sistem de monitorizare centralizat, sistem de telemedicina, climatizare performanta, spatiu dedicat pentru realizarea solutiilor perfuzabile si multe altele.

Daca nu te-am convins pana acum, macar da mai departe video-ul de mai jos:

One comment

  1. Ma bucur ca Dragos ca sustii prin articolul tau aceasta inititiva..:) Un articol care mie mi-a mers la inima.
    O initiativa de strangere fonduri binevenita a Asociatiei Inima Copiilor, dar si implicarea Vodafone este demna de remarcat. Voi scrie pe blog-ul meu despre acest subiect, am donat si prin SMS Din capate, 2% l-am redicrectionat in alt proiect.

Comments are closed.