Drumul lung si anevoios catre Budapesta si un loc fain de mancat in Fagaras (Ziua 1)

Posted by

Doua ore intarziere la plecare, pentru ca nu erau gata bagajele, inca o ora pe Valea Prahovei in trafic si inca 2 ore pe marginea drumului din cauza unui accident destul de grav in Lipova, si iata-ne ajunsi la apusul soarelui abia la granita cu Ungaria. Norocul ne-a mai suras putin dupa ce am intrat pe teritoriul Ungariei, din cauza fusului orar care ne-a mai dat o sansa, oferindu-ne o ora in plus sa ajungem la destinatie.

Drumul a fost destul de lung si anevoios si nu cei 788 de km (aproximativ) au fost problema, cat faptul ca au fost drumuri prin Romania. Cu toate acestea, nu ar fi corect sa nu recunosc faptul ca pe alocuri au mai aparut bucati de autostrada, ceea ce ne-a facut sa visam la cum ar fi sa mergi spre Europa de la Ploiesti doar pe autostrada.

Restaurantul de langa lac

La Fagaras am un bun prieten, unul din putinii pe care mi i-am facut in timpurile corporatiste, asa ca am profitat de trecerea prin Fagaras, ca sa fac o scurta pauza si sa iau masa de pranz impreuna cu el. Astfel, am descoperit ca la marginea orasului Fagaras e un restaurant tare dragut, situat pe marginea unor lacuri amenajate, unde te poti bucura deopotriva de peisajul din jur.

Haller Camp – Budapesta

La 23:30, dupa o scurta „ratacire” a gps-ului, am ajuns in camping, in Budapesta. Doua din temerile mele, aceea de a nu mai gasi loc liber si aceea de a nu mai avea voie sa campam dupa ora 23:00 au fost repede inlaturare la receptie. Ne-au aratat locul unde avem voie sa campam si cam aia a fost.

Stateam si ma gandeam ca am inceput bine, cu montat un cort pe care nu il mai montasem in viata mea, la ora 1 noaptea, urmarind cu atentie instructiunile si cronometrand timpul necesar instalarii lui. Un total de 10 minute m-a multumit profund; vechiul cort, mult mai mare si mai complex, se monteaza in aproximativ o ora, asa ca nu puteam sa nu fiu multumit de rezultat.

Dupa montatul cortului si facut rost si de curent electric, a urmat distractia. Cum poti sa umfli o saltea cu o pompa electrica, care la ora aceea ar fi trezit tot campingul? Cum poti face asta? Trezind tot campingul. Deja imi si inchipuiam pe cei din cortul de langa mine ca au cele mai negre cosmaruri si cele mai sumbre planuri in privinta mea. Culmea, erau plecati in oras si au revenit dupa ce eu terminasem de instalat totul.

A urmat un somn lung si fara vise, rapusi de oboseala de pe drum. Restul o sa va povestesc in episodul urmator.