Dubleaza-ti veniturile din blog

Posted by

bani_din_blog Sunt sigur ca toti la inceputul anului v-ati setat diverse obiective legate de dezvoltarea blogului si, in cazul multora, cresterea veniturilor din blog probabil a fost o prioritate. Asa ca am decis sa vin cu un scurt articol, care sa contina cateva sfaturi despre cum ai putea sa iti dublezi veniturile din blog in 2013.

Daca cumva credeti ca e dificil sau imposibil sa faceti asta, o sa va spun ca ar putea fi mult mai simplu decat pare. Trebuie sa mariti castigurile din fiecare sursa de venit cu 25-30% pentru a va dubla veniturile din blog. Daca aveti 4 surse din care blogul vostru aduce bani si cresteti castigurile cu 25% la fiecare, ati reusit sa va dublati veniturile din blog.

Pentru asta, va recomand in primul rand sa puneti pe o foaie de hartie atat banii obtinuti anul trecut din blog, cat si sursele din care au provenit acesti bani. Apoi sa vedeti ce anume duce la cresterea veniturilor din acele surse si sa incercati sa le cresteti. De exemplu, unii din indicatorii care trebuie crescuti ar putea fi traficul, vanzarile prin afiliere si popularitatea blogului (intelegand prin popularitate cat de bine e cunoscut el pe piata).

Daca cresteti traficul cu 30%, optimizati bannerele de afiliere astfel incat sa creasca si acolo vanzarile cu 30% si blogul devine mai cunoscut in piata, astfel incat si numarul de advertoriale de la agentii sa creasca, rezultatul fiind deja previzibil.

Identificarea surselor de venit

Primul pas, dupa ce ati pus pe hartie veniturile obtinute in 2012, este identificarea surselor de venit ale blogului. In cazul meu ar putea fi advertoriale, campanii, afiliere (mai sunt si altele, dar pentru identificare sunt indeajuns astea).

Odata ce ai identificat sursele din care ai obtinut venituri in 2012, trebuie sa vezi care sunt clientii care vin prin acele surse si cum poti obtine mai multi bani de la ei sau sa cresteti numarul de clienti care va aduc bani prin aceasta sursa.

Strategii separate pentru fiecare sursa

In functie de sursa de venituri, trebuie sa va faceti si planul de „atac” pe urmatorul an. In cazul advertorialelor, trebuie sa vedeti daca agentiile care v-au adus bani anul trecut va pot aduce mai multi anul acesta, sau sa gasiti agentii noi. Planul pentru cresterea veniturilor din afiliere este oarecum legat de cresterea numarului de cititori, iar pentru campanii este necesara cautarea de noi clienti pentru care sa desfasurati campanii.

Cred, de asemenea, ca este necesar sa va concentrati pe fiecare metoda in parte si sa nu incercati sa cresteti veniturile pentru fiecare sursa in acelasi timp. Puteti in primele 3 luni sa va concentrati pe cresterea veniturilor din advertoriale, apoi in urmatoarele 3 luni sa va focusati pe cresterea baniilor castigati din afiliere, apoi inca 3 luni pe realizarea unor campanii.

Gasirea de noi surse de venituri

In paralel cu actiunile de crestere a veniturilor, e bine sa experimentati si noi surse de venit. Nu trebuie sa fie principalul task, dar e bine sa fiti deschisi la orice alta metoda de a va creste veniturile din blog.

Sunt curios, la finalul anului, cati vor reusi. Eu va spun ca nu e greu sa va mariti cu 25-30% fiecare sursa de venit a blogului. Eu am reusit sa triplez banii obtinuti din blog pana acum, dar din pacate planurile mele pe anul acesta sunt mult mai indraznete, pentru ca daca anul trecut am obtinut aproximativ 100-150 de euro lunar din blog, targetul de anul acesta este de 500 de euro pe luna. Asa ca, asa cum v-am spus inca de la inceputul anului, pentru mine va fi un an greu.

7 comments

 1. Deci daca am 4 surse de venit care imi aduc fiecare 1000 de lei lunar si le maresc pe fiecare cu 25%, imi dublez veniturile din blog?

 2. Am gandit drept si am scris stramb. 🙂 Teoretic ai si tu dreptate, dar si eu am dreptate in felul meu, chiar daca la calcule da ceva gresit. 🙂

 3. @Catalin am mai modificat putin poate acum e mai clar ce am avut eu in cap, ca ce a iesit pe „hartie” e intradevar destul de prost explicat.

  Deci fi atent. Daca tu faci 1000 de lei lunar, si cresti traficul cu 30% esti de acord cu mine ca faci 1300 lei lunar? Si daca optimizezi si pozitia bannerelor din afiliere astfel incat sa mai creasca si acolo eficienta cu 30% o sa faci 1600 lei lunar deci cu 60% mai mult doar crescand acesti 2 indicatori?

 4. Succes în cazul asta, eu nu am un venit constant din blog, dar anul acesta și eu mă gândesc la un mod cum să scriu câteva advertoriale.

 5. rationamentul e gresit daca mareste 4 surse cu 25% ai un castig general tot de 25% deci nu poti spune ca iti dublezi veniturile ci ca ti le poti creste. E destul de greau sa crezi exponential… daca nu chiar imposibil.

 6. fiindca tu gandesti ca si cum cu fiecare din cele 4 surse faci cate 1000 de ron, ceea ce nu-i adevarat. tu faci 1000 de ron cu toate adunate deci 30% peste vine 1300 dar din toate 4.
  Daca ai mari doar una ai face probail doar 1075… sper ca intelegi.
  Sau daca zici ca castigi 4000 de ron din 4 surse( a cate 1000 de ron) gandestete cat vine plusul de 600 ron din 2 surse la un venit total de 4000. Sper ca m-am facut inteles.

  1. Exprimarea e proasta, nu rationamentul. Am incercat sa explic in comentarii cat de cat ceva. Asa e cand scaunul de sub tine arde in tren, e galagie si mai intarzie si trenul 2 ore.

Comments are closed.