Escape Room Now – provocari serioase, cu design minimalist

Posted by

Am ajuns zilele trecute si la cel de-al treilea escape room din Ploiesti, pentru a incerca o noua aventura si a vedea ce se mai intampla prin camerele pline de secrete ale acestor jocuri care iti pun creierul sa lucreze la cote nemaiintalnite. Am ales Atelierul 21 din cadrul Escape Room Now, o camera cu design minimalist, dar cu provocari serioase.

Nu are rost sa va spun ca mi-a placut, intotdeauna imi plac astfel de provocari. Una din probe, inspirata parca din testele de IQ, mi-a dat ceva batai de cap, dar o sa zicem ca eram obosit si nu ca m-a lasat inteligenta. De asemenea, mi-a placut un dispozitiv mic, asemanator cu o mica lanterna, la care poti vedea diapozitive; ma uitam la el in timp ce cautam indicii si ma gandeam ca vreau si eu unul. Am inteles ca se gaseste pe eMAG.ro, dar eu nu dau de el.

Designul minimalist al camerei mi-a creat adevarate probleme. La un moment dat, ma gandeam: ok, ce fac mai departe, ca am un dulap si 2 cutii mari de lemn si nici urma de alte indicii care sa ma duca mai departe. Norocul meu a fost dat de cei doi experti din echipa mea, care s-au descurcat excelent (nici nu au din intamplare propriul lor escape room).

Un alt lucru care mi-a placut a fost faptul ca oamenii au citit blogul, le-a placut ideea mea legata de suveniruri si au implementat-o. Mi-au zis la inceput ca o sa gasesc ceva in camera, ceva ce se leaga de ce am scris pe blog, dar nu reuseam deloc sa-mi dau seama despre ce e vorba. Cand am vazut micul suvenir, am zis: „ahaaaa….”.

Al treilea lucru care mi-a placut si pe care nu l-am intalnit la celelalte camere este ecranul care afiseaza timpul ramas. Normal cred ca ar fi fost un motiv de panica, dar desi ne-am impotmolit de cateva ori, timpul a fost suficient.

Daca vizitati Atelierul 21, aveti mare grija la documentele de pe masa, s-ar putea sa fie calea catre primul indiciu. Si cred eu ca este unul din cele mai grele indicii din camera. Desi la o camera anterioara m-am gandit la ceva asemanator si nu era.

escape room now

Idei de noi experiente

Le-am numit asa, ca nu stiu cum sa le numesc altfel. Desi tipul acesta de jocuri sunt orientate catre echipa si modul in care aceasta functioneaza, eu as fi curios cum m-as descurca singur. Totusi imi dau seama ca o parte din timpul pretios se pierde incercand diverse coduri si lacate, astfel incat as lua cu mine si un „sclav”. Adica pe cineva care nu are voie sa mute niciun obiect, ci doar sa incerce sa deschida lacatele dupa ce le dai cifrul. Eventual, sa stie deja care sunt codurile lacatelor si sa iti raspunda in timp de 2-3 secunde daca e sau nu bun cifrul.

De ce mi se pare mie interesanta o astfel de perspectiva? Pentru ca de multe ori, cand joci in echipa, te uiti la anumite indicii, nu reusesti sa le rezolvi si uiti sa le comunici colegilor de echipa ca ai abandonat, astfel incat ei nu mai dau atentie mai departe acelor indicii. Asa ca mi se pare interesanta perspectiva unui singur creier care analizeaza intreaga camera si cauta sa rezolve misterele din ea. De cele mai multe ori, fiecare membru al echipei cauta la inceput tot felul de indicii dupa orice obiect posibil din camera, care se aduna de obicei pe o masa si abia apoi se incearca sa se puna cap la cap toate acele indicii.

One comment

Comments are closed.