Esti pregatit pentru oportunitati?

Posted by

Azi-noapte a aparut o oportunitate; si chiar daca nu eram pregatit pentru ea, stiam ca pana a doua zi am timp sa ma pregatesc. Motiv pentru care m-am culcat pe la ora 3 dimineata, dar satisfacut ca m-am pregatit pentru a doua zi. Nu e ceva atat de mare si important ca sa va dau detalii, dar a pregatit cumva subiectul pentru articolul de azi.

Si adevarul e ca unele oportunitati apar atunci cand te astepti cel mai putin si de cele mai multe ori sunt menite sa te scoata din zona de confort. In felul acesta stiu ca nu poti fi cu adevarat pregatit pentru ele niciodata, dar stiu ca o atitudine pozitiva si proactiva te poate pune in pozitia in care sa poti sa profiti de oportunitatea aparuta.

Cineva, in urma cu cativa ani, cand imi vorbea despre un MLM, imi povestea de oportunitatea unica ce s-a ivit si cum trebuie sa profit de ea acum. De atunci am mai auzit de sute de ori textul si de cele mai multe ori ma amuza cand cineva imi spune ca este unica oportunitate de a … (si aici puneti voi ce vreti, sa faceti bani, cariera, sau orice altceva).

In viata apar sute sau mii de oportunitati, trebuie doar sa stii sa profiti de ele si sa fii pregatit pentru ele. Nu e usor, cele mai multe dintre ele vor trece pe langa noi fara ca macar sa le observam, iar altele vor fi false oportunitati prezentate cu floricele de catre cei care vor sa ne vanda ceva. Dar exista anumite momente in viata cand apar oportunitati reale si cand de cele mai multe ori spunem NU pentru ca nu credem noi ca suntem pregatiti.

Poate fi un job pe o pozitie diferita de ceea ce faci acum (bineinteles, mai inalta), poate fi ocazia de a urca pe o scena de a-ti afisa un talent, poate fi o oportunitate de a sta de vorba cu cineva pe care nu sperai sa-l intalnesti vreodata.

De cele mai multe ori, pentru a putea profita de aceste oportunitati, trebuie sa ai un anumit mindset:

  1. sa fii deschis catre lucruri noi;
  2. sa ai curajul sa accepti provocarile care iti ies in cale;
  3. sa stii cum sa reactionezi rapid (spontaneitatea este, de cele mai multe ori, gaina cu ouale de aur intr-o astfel de situatie);
  4. sa dai dovada de intelepciune.