Farse cu prietenii in 3 acte

Posted by

farse Am un prieten care are obiceiul sa imi faca tot felul de farse, si cum eu sunt in general razbunator si nu uit niciodata ce-mi face, caut sa intorc roata de cate ori pot. Probabil pot povesti multe „tepe” primite de la acest prieten, dar am decis sa va povestesc 3 care au legatura intre ele.

Actul 1: Pixul care curenteaza

Acum vreo doi ani eram pe la el in vizita si trebuia sa imi notez ceva, asa ca imi da frumos un pix si cand sa apas pe butonul care scoate pasta, m-a curentat binisor. Au ras cu totii de mine, am tacut si am zic ca intr-o zi am sa ma razbun.

Actul 2: Pistolul care curenteaza

Aflat in vizita prin Hunedoara, la castelul Corvinilor, la un moment dat, printre suveniruri si jucarii la un chiosc, aveau si ceva pistoale mici de plastic. Brusc m-au lovit amintiri din copilarie, cand avusesem un astfel de pistol de metal cu capse si eram hotarat sa-l cumpar. Bineinteles ca am apasat pe tragaci, m-am curentat, dar nu am zis nimic. L-am pus la loc si am asteptat sa vina si Dana, care se uita la suvenirurile altui chiosc.

A venit, i-am aratat jucaria si i-am zis sa traga cu el, sa vada cum trage. S-a curentat si ea bineinteles, dar satisfactia nu era completa, de ani de zile cautam asa ceva pentru bunul meu prieten, asa ca l-am cumparat.

Actul 3: Razbunarea

El a tot venit pe la mine, dar am tot uitat sa ii arat jucaria. Cand am plecat in Grecia, am zis ca-l las la vedere, stiind ca lui o sa ii las in grija casa si pestii din acvariu. Nu eram eu complet satisfacut, ca nu o sa fiu de fata, dar razbunarea nu mai suporta amanare.

Cand am venit din concediu, am gasit pistolul in alta pozitie. Un zambet s-a iviti pe fata mea, eram razbunat.

In primele zile, nu a zis nimic, asa ca atunci cand am iesit la terasa, l-am intrebat daca s-a jucat cu pistolul si ne-a povestit toata faza. L-a luat, s-a uitat la el, a vazut ca se aprinde un led si apoi a „tras”. Cu greu s-a abtinut sa nu schiteze niciun gest, ca nevasta-sa care era in spatele lui sa nu observe ca s-a curentat. Apoi incerca sa o convinga sa se joace cu micul pistol, ea nimic, ca nu are nevoie ea sa se joace cu jucarii. Nu i-a iesit.

La final

Acum la plecare, aveam o bere Staropramen la rece in frigider, i-am lasat-o pe masa ca sa o vada si sa stie ca e pentru el, desi modul in care am asezat lucrurile, te-ar putea face sa crezi ca e vorba de cu totul si cu totul altceva; voi ce ziceti?

berea_si_pistolul

3 comments

Comments are closed.