Freelancer – visul oricarui roman

Posted by

Orice roman viseaza sa stea acasa si sa faca o groaza de bani. Sa fie freelancer, sa isi faca progamul cum stie el mai bine. Partea buna e ca un ultima vreme am intalnit cativa freelanceri mai de tot asa. Adica oameni care castiga 5000+ euro pe luna din activitati libere. Daca credeti insa ca acesti oameni se scoala cand vor, se culca cand vor si fac absolut ce vor, asta e doar iluzia din capul romanului lenes si care nu ii place munca. In realitate acesti freelanceri de succes sunt aomeni foarte calculati, care stiu exact cand isi iau concediu, ce au de facut pe umratoarele 8-10 luni, si cu care poti avea o sedinta la 7 dimineata pentru ca programul nu-i permite sa o puna la alta ora.

Nu mai visati la stat in pat toata ziua si banii curgand siroaie ca nici macar Bill Gates nu doarme pana la 10, desi si-ar putea permite totusi acest lux.

Daca vrei sa fi freelancer, trebuie sa fi un foarte bun manager al timpului tau. Sa iti respecti termenele date, si sa reusesti sa faci tot ce ti-ai propus sa faci. Asta insemana multa munca, si foarte putina distractie. Distractia, timpul liber, calatoriile, sunt planificate din vreme si atat cat iti permiti.

Daca ma uit la marea masa a romanilor, ce fac ei? Fac credite ca sa se duca in concedii, sau se duc in concedii si porma fac credite ca sa plateasca intretinerea. Deci nici urma de a fi calculat, nici urma de te intinde atat cat iti e plapuma, nici urma de a banuii macar cat iti permiti sa te intinzi. Deci avand in vedere la cat sunt de „calculati”, va pot spune ca multa vreme nu vom vedea freelanceri de succes romani, poate vor exista doar cateva exceptii.

Mai nou, romanu vrea sa fie bloger de succes, cam aceasi chestie, scrie cateva chesti pe blog si curg banii nene. Desi nu prea se potriveste socotela de acasa cu cea de pe net, si blogerii aia de top 10 cum sunt numiti, au muncit si muncesc o groaza ca sa scrie pe blog. Cauta materiale, se informaza continu, pe scurt muncesc.

2 comments

  1. Cel care crede asa ceva trebuie sa fie un pic naiv (sau mai mult!). Eu am tot zis si probabil ca o s-o mai zic ca daca nu pui osul la treaba nici banii nu vin. Mi se pare ca articolul tau este … incomplet. Ce zici? Ii faci o completare?

Comments are closed.