Fugind de confortul sigurantei – Richard Bach

Posted by

Ca sunt mare fan al cartilor lui Richard Bach nici nu mai intra in discutie. Am una din cartile lui tot timpul cu mine iar in biblioteca am varianta in engleza a aceleiasi carti. Stiti voi aia de nu ati ghicit-o voi la concurs.

Prima carte a lui Richard pe care am citit-o a fost Pescarusul Jonatan Livingstone si Iluzi. Ceva mai tarziu am aflat ca exista o alta carte a lui Ghidul mesiasului, iar ultima carte pe care am terminat-o chiar zilele trecute a fost cea din titlu, Fugind de confortul sigurantei.

O carte care mi sa parut mult mai greoaie decat restul cartilor de acelasi autor. Pe scurt, cartea cauta sa raspunda intr-un mod mai altfel la intrebarea ce l-ai invata pe copilul care ai fost si ce ai putea invata de la el.

O calatorie fascinanta in lumea imaginatiei in care autorul incearsa sa isi descopere copilul interior. Odata cu el, si cititorul cauta sa faca aceasta calatorie si sa descepere mai bine sinele interior. Desi am stat sa meditez asupra fiecarui capitol citit trebuie sa va marturisesc ca nu am reusit sa fac aceasta calatorie. Probabil ca nu sunt pregatit, sau poate ca, nu sunt pregatit sa ascult ce are de spus acest copil.

Cartea este fascinanta si are multe capitole interesante. Darul autorului este faptul ca desi iti dai seama ca desi construieste o lume absolut imaginara te face de multe ori sa te intrebi daca toate aceste povesti nu sunt cumva din viata reala.

Oricum ar fi cartea merita citita si nu poate decat imbogatii experienta interioara a fiecaruia.

Multumesc librariei online Libris pentru ea, si o rog sa ma ierte pentru perioada atat de indelungata in care i-am facut un review.