Gratar de tip lego

Posted by

Daca m-am jucat atatia ani cu caramizile de Lego, se pare ca, si cand am dat de caramizi reale, tot ca si cu cele de Lego m-am jucat. Lasand gluma deoparte, aveam nevoie de un gratar pe care sa-l pot demonta si muta usor atunci cand am nevoie sa fac asta (deja locul in care se afla plasat acum cred ca e al treilea sau al patrulea deja) si care sa nu fie de fier.

Initial am vrut sa cumpar unul de la Metro sau Kaufland, dar stiu ca sunt dintr-o tabla foarte subtire si daca ramane afara in ploaie, in 2 ani nu mai ramane mare lucru de el ca-l mananca rugina. Asa ca ramanea varianta unui gratar serios, din tabla groasa; sunt pasionati care fac niste gratare destul de serioase de metal, dar care au un pret destul de piperat, sau ar mai fi fost varianta ieftina sa fac ceva ieftin si cu care sa-mi fac treaba cativa ani pana voi sti exact locul in care plasez gratarul si voi construi unul ca la carte.

Nu e nici cel mai aratos gratar, nici cel mai performant, dar eu imi fac treaba de minune cu el. Referitor la costuri, initial am avut doar 3 boltari de caramida, dupa care am luat inca 4 si astazi inca 4. Placile reflactare le aveam de la tata de la tara si am mai luat 4 caramizi normale. Costul unui astfel de boltar e 9 lei si cu 9 bucati poti sa faci un gratar de toata frumusetea.

Deci, cu un buget de maxim 100-150 de lei poti sa-ti faci un gratar pe care il poti muta oricand in alta pozitie fara prea mare efort, in acest buget fiind inclus si gratarul de metal care sta deasupra, acesta fiind cea mai scumpa componenta a intregului sistem.

Astazi i-am facut de fapt un upgrade, pentru ca mi se parea ca e prea jos si il voiam mai sus, asa ca am mai adaugat un rand de boltari, dupa cum se vede si in poze.