Stasis (2017)

Posted by

Se pare ca pana la urma cei de la Netflix s-au prins ca imi plac filmele SF, drept urmare au inceput sa-mi recomande tot felul de filme SF, doar, doar o sa ma declar fanul lor pana la urma. Momentan sunt in expectativa si nu stiu daca voi plati abonament prea multe luni, mai ales ca nu am atat de mult timp liber sa ma uit toata ziua la filme ca pe vremuri.

Prin urmare, mi-a recomandat Stasis, un film SF din 2017, pe care ma miram ca l-am ratat. Cand am vazut nota de pe IMDB, am inteles si de ce nu auzisem vreodata de el. Culmea e ca, desi e incredibil de prost facut, povestea in sine e interesanta si, desi ii tot ziceam sotiei daca sa il oprim si ne ducem la culcare, eram curiosi ce naiba urmeaza sa se intample mai departe si cumva ne-a tinut captivati pana la finalul lui.

Inca in partea introductiva aveam impresia ca e un film vechi, de vreo 10-15 ani sau de pe vremea cand ma uitam la filme SF pe video. Nu au avut nici buget, nici actorii nu au jucat extraordinar, sunt curios daca producatorul si-a scos banii sau a iesit pe minus cu el. Nu stiu daca merita sa-l vedeti, cu toata pasiunea pentru SF, e totusi foarte prost realizat. S-arzice ca e facut de vreun pasionat de filme SF cu prietenii lui, dar in ziua de azi am vazut pe YouTube pasionati care fac efecte speciale si tot felul de chestii cu mult peste filmul asta si sunt facute acasa, pe computerul personal.

Nota 3 de pe IMDb si-o merita cu prisosinta, ce pot sa va mai spun e ca totusi, fata de alte filme, nu am simtit ca mi-a parut rau ca m-am uitat la el. In ideea asta, „Visurile electrice ale lui Philip K. Dick” („Philip K. Dick’s Electric Dreams”) sunt deja la alt nivel; alea te lasa la final sa te intrebi la ce naiba te-ai uitat. Acum imi dau seama ca nu v-am povestit de Electric Dreams, e drept ca nu am rezistat decat 3-4 episoade, ca era din ce in ce mai rau si ma enervam dupa fiecare episod.

Comments are closed.