The Imitation Game (2014)

Posted by

Auzisem de el ca e un film bun, dar asteptarile mele erau foarte mari, pentru ca l-am comparat cu A beautiful mind, care este un film exceptional. Asadar, cu asteptari atat de inalt setate, a fost cam greu sa ma impresioneze cu adevarat acest film. Nici macar nu ii voi da vreo nota in acest context in care mi-e foarte greu sa fiu macar pe jumatate obiectiv.

Acum sa nu se inteleaga ca nu mi-ar fi placut filmul, e un film bun si merita vazut, chiar il recomand celor pasionati de istorie, de filmele legate de razboi, dar nu in ultimul rand il recomand tuturor celor care au treaba in viata de zi cu zi cu computerele. Pana la urma, filmul in sine este un omagiu adus lui Alan Turing, unul din parintii calculatoarelor din ziua de azi. Nu stiam despre el ca ar fi avut o alta orientare sexuala, dar pana la urma fiecare cu gusturile lui.

Daca tot m-am apucat inca de la inceput sa compar cele doua filme, pot sa va spun ca as revedea cu mare placere „A beautiful mind”, dar parca nu m-ar incanta prea tare sa revad si „The Imitation Game”. In rest, filmul ne vorbeste despre minti geniale, despre cum erau destul de marginalizate femeile, dar si despre alte aspecte ale unor vieti care pana la finalul lor au schimbat lumea.

Nu am sa va povestesc prea multe despre film, va invit sa vizionati trailerul mai jos si, de ce nu, si filmul, desi nu stiu daca mai ruleaza in cinematografe.

Trailer The Imitation Game

https://www.youtube.com/watch?v=S5CjKEFb-sM