Incercati sa aduceti valoare in tot ceea ce faceti

Posted by

Dupa cum spuneam si in urma cu cateva zile, imi place sa ajut oamenii, dar chiar daca fac multe lucruri in mod gratuit sau pe bani foarte putini, imi iau intotdeauna jobul in serios si fac lucrurile astfel incat in primul rand sa fiu eu multumit de munca mea, apoi clientul si, nu in ultimul rand, si ceilalti din jurul meu.

Intotdeauna am spus bloggerilor: daca scrieti un articol pe 5 euro sau pe 100 de euro, ceilalti nu vor sti asta si vor judeca dupa rezultatul muncii voastre. Nu se vor gandi niciodata ca articolul ala e scris prost pentru ca ai luat doar 5 euro pe el, pentru ca ei nu stiu si nici nu vor sa stie cat ai luat pe el. Daca ai ales sa-l scrii pe 5 euro, scrie-l ca si cum clientul ti-ar fi dat 100 si cu siguranta clientul va fi foarte multumit si te va cauta din nou, cititorii vor fi si ei foarte multumiti si la final nu vei avea decat de castigat.

La fel si cand vine vorba de site-uri, am intalnit oameni care si-au facut treaba si pentru ca doar si-au facut treaba si clientul nu a stiut ce si cum trebuie facut, i-au luat banii si l-au lasat cu un proiect mediocru. Mai mult chiar, de cele mai multe ori eu traiesc cu impresia ca oamenii astia si-au batut joc de munca lor.

De aceea va rog sa nu mai tratati cu superficialitate munca voastra, incercati sa puneti valoare in ceea ce construiti, fie ca e un site, un articol pe blog sau orice altceva faceti in viata de zi cu zi. In primul rand, o sa aveti satisfactia muncii voastre, care o sa cantareasca greu in balanta atunci cand ai muncit pe gratis sau pe aproape gratis.

Apoi, ganditi-va de doua ori la valoarea pe care o aduceti clientului prin munca voastra, incercati sa o evaluati corect si mai ales invatati sa spuneti nu daca cumva credeti ca nu va descurcati sau nu sunteti multumiti de pretul pe care acesta vi-l ofera.

Ma intreb daca nu am devenit eu prea perfectionist in ultima vreme; dar oricum ar fi, sfaturile de mai sus nu fac decat sa va ajute.