International Conference on System Theory, Control and Computing 2012

Posted by

 Din pacate, timpul meu fiind destul de limitat, nu am putut participa la intreaga conferinta care s-a desfasurat pe perioada a 3 zile la Sinaia, ci doar la una din sesiunile dedicate inteligentei artificiale si putin din sesiunea prof. Ioan Dumitrache despre Cyber-Physical Systems.

Nu am sa va spun prea multe despre ce s-a intamplat pe acolo, doar ca a fost super interesant, chiar si pentru cele cateva ore pe care le-am stat pe acolo. Pozele au iesit destul de prost, semn inca o data ca trebuie sa imi cumpar un alt aparat foto.

O sa incep cu prezentarea domnului Ioan Dumitrache, un fel de pledoarie pentru era pre-singularity. Ma gandeam ca despre astfel de lucruri se vorbeste doar pe la TED si ca lumea nu ia chiar atat de in serios aceste treburi. Cu toate acestea, se pare ca m-am inselat, ca se discuta, se analizeaza si se cauta solutii pentru perioada cand sistemele vor fi atat de complexe incat vor interactiona atat cu oamenii, cat si cu alte sisteme.

In sectiunea a doua, legata de inteligenta artificiala, am avut parte de cateva prezentari interesante, una despre quantum algorithms si rezolvarea unei probleme reprezentand cel mai bun pret in cadrul unei licitatii. Pe „romaneste”, era vorba despre un fel de price.ro cu quantum algorithms (mi-e frica sa traduc ca cine stie ce blasfemie fac in lumea stiintei). Titlul prezentarii: „A Quantum-Inspired Evolutionary Algorithm for Multi-Attribute Combinatorial Auctions”.

De asemenea, modelara Fuzzy pentru aspecte temporale mi s-a parut foarte interesanta. Sa poti face cautari in baza de date pe principii de genul „cu cateva zile in urma”, sau „cele mai performante masini” pare ceva de domeniul SF-ului, nu? Iar daca va dau si titlul prezentarii: Modeling Fuzzy Temporal Criteria in Database Querying”, deja o sa ziceti ca m-am dus pe alta planeta.