Invata sa ceri

Posted by

Asta e unu din lucrurile desre care am invatat vineri la workshopul lui Ioan Nicut. As mai adauga uneori ca pe langa a invata sa ceri e bine uneori sa si insisti putin. Si o sa va povestesc in continuare de ce cred eu ca uneori e bine sa si insisti.

De ce spun eu asta cu insistenta, pentru ca uneori omul caruia ii ceri ceva s-ar putea sa vrea sa iti ofere ceea ce ceri dar sa fie ocupat si sa uite. De aceea nu e intodeauna indeajuns doar sa ceri si apoi sa spui ca nu ti s-a dat. Poate mailul s-a dus in spam, sau poate cum e cazul meu as vrea sa dau un link celui care a cerut asta in salla, era lectia lui de a invata sa ceara si nu pot sa ii dau pentru ca nu stiu cine e. Daca ar fi revenit cu un e-mail cu sigurata ca ar primii poate mai mult decat un simplu link, ci un intreg articol.

Eu nu am o asa mare problema cu a cere ceva, sau a incerca sa-l obtin cand imi doresc ceva dar alti se pare ca au aceasta problema, daruiesc mereu si asteapta sa vina inapoi rasplata pentru ceea ce daruiesc. Le recomand acestora sa invata sa si ceara o mica recompensa pentru munca lor.

Sa va spun ca eu am cerut si am obtinut foarte multe fara ca sa dau ceva inainte? Sa va spun ca la un moment dat am insistat pentru un gadget pe care mi-l doream cu 20-30 de mailuri? Acum nu va ganditi ca am cerit obiectul respectiv. Pur si simplu am cerut si am primit o promisiune. La vremea aceea nu cunosteam omul si ma gandeam ca a fost asa o promisiune ca sa scape de mine. Dupa ce am primit in mod explicit confirmarea ca omul ala e doar foarte ocupat si ca trebuie insistat pana in panzele albe ca sa iti dea ce ti-a promis nu a ramas decat sa tot ii reamintesc din cand in cand de promisiune.

Aveti grija cand cereti totusi cui cereti si ce cereti. Nu veniti acum toti sa-mi cereti advertoriale, linkuri, bannere doar pentru ca eu v-am spus sa cereti. S-ar putea sa nu va dau desi sunt cativa cititori care au intrebat de preturi si pentru ca eram in toane bune au primit bannerele pe care erau dispusi sa le plateasca gratis, doar pentru ca vroiam sa ii ajut.

Primul care a cerut din cei care au fost prezenti in sala a fost Florin Grozea si tin sa-l felicit pentru asta.

One comment

  1. Am nevoie de un laptop nou, cui pot sa cer?
    Glumesc!

    Sunt de acord cu tot ceea ai mentionat mai sus. Eu nu sunt obisnuit sa cer, nu sunt obisnuit sa indraznesc iar din cauza asta pierd foarte mult.

Comments are closed.