Jucariile copilului meu

Posted by

blog_3000_articole Am un brat plin de jucarii. Le tin strans in brate, ca nu care cumva vreuna din ele sa-mi scape dintre brate si sa pice jos, sa se sparga. Imi place sa ma joc, dar nu am cum, bratele mele sunt ocupate acum. As vrea sa pot alege o singura jucarie din cele care imi stau in brate si sa ma pot juca in voie. Dar nu ma indur de nicio culoare sa dau drumul celorlalte jucarii, pentru ca toate imi sunt dragi.

Sunt constient ca, atata timp cat voi avea bratele pline, nu ma voi putea juca. Dar sunt atat de incapatanat incat tot ce pot sa fac este sa strang si mai tare bratele si sa admir gramada de jucarii.

Ma intreb tot mai des ce trebuie sa fac, cum sa conving copilul din mine sa desfaca bratele si sa le lase sa cada. Ma intreb daca as putea pastra cate o jucarie in fiecare mana, sau daca as putea pastra doar o singura jucarie, sau de ce nu, iau in calcul si varianta in care as putea arunca toate jucariile intr-un colt si sa ma duc sa ma joc in parc.

Nu stiu daca v-ati dat seama pana acum din text, dar in momentul asta va uitati la una din jucariile despre care va vorbesc mai sus. Poate cea de care sunt atasat cel mai mult, mai ales ca au trecut aproape 7 ani de cand am intrat in posesia ei.

Pana la finalul anului trebuie sa conving cumva copilul asta incapatanat sa lase deoparte jucariile si sa se apuce de lucruri mai serioase. Dar e atat de incapatanat… si cand mai sunt si niste bani la mijloc, alegerea devine si mai grea.

Voi cum l-ati convinge sa renunte? Ce i-ati spune? Ce i-ati putea promite? Sau cum l-ati ajuta sa aleaga jucaria care ii place cel mai mult?

2 comments

  1. Eu i-as zice sa isi imagineze ca are un pistol la tampla si ca cineva ii spune ca trebuie sa aleaga una, acum.

    Sau sa isi imagineze ca s-a intalnit cu pestisorul de aur care ii zice ca ii poate face una dintre jucarii sa mearga perfect, dar numai una. Care ar fi aia?

  2. M-am imaginat cu pistolul la tampla si m-am intrebat daca as alege Haotik.ro. Cred ca deja sti raspunsul. 🙂

Comments are closed.