La ce trebuie sa fii atent inainte sa semnezi contractul pentru un credit fara acte?

Posted by

De-a lungul vietii un om poate ajunge sa se confrunte cu fel si fel de situatii neprevazute pentru rezolvarea carora este necesara obtinerea unei sume rapide de bani, evenimentele de acest tip, de cele mai multe ori, neputand sa fie amanate (inceperea unui tratament medical specific, plata unei dari urgente etc.). Asadar, ca urmare a documentatiei de rigoare prin care clientul este nevoit sa treaca, bancile nu reprezinta o alternativa atunci cand vine vorba de un credit fara acte, fapt care a dus la aparitia IFN-urilor (institutii financiare nebancare).

De ce sa apelezi la IFN-uri atunci cand ai nevoie de un credit nebancar urgent?

Dupa cum a fost specificat anterior, IFN-urile si-au facut aparitia pe piata cu scopul de a veni in ajutorul oamenilor atunci cand acestia se confrunta cu probleme de natura financiara care trebuie rezolvate imediat, obtinerea unui credit nebancar urgent reprezentand una dintre cele mai bune solutii disponibile in anul 2022. Prin urmare, clientul va avea nevoie doar de cartea de identitate si, implicit, de un extras de cont in care vor urma sa fie depusi banii, procedeul fiind unul cat se poate de simplu.

Asadar, daca un roman ajunge sa se confrunte cu nevoia de a obtine un credit rapid online in lei sau valuta, firmele de tip IFN vor putea sa ofere suma necesara intr-o perioada de doar cateva minute sau ore de la inregistrarea tranzactiei respective. Ca si consecinta, institutiile din aceasta categorie au ajuns sa se bucure de o popularitate in continua crestere la nivel national, ele reprezentand una dintre cele mai bune metode legale de a putea obtine o suma de bani pe o perioada scurta de timp.

Ce conditii trebuie intrunite pentru a putea semna un contract de imprumut fara adeverinta de venit?

Cu toate ca pentru inceperea unui contract de imprumut fara acte va fi necesara doar cartea de identitate, exista totusi anumite conditii care trebuie respectate pentru a se putea da startul intregului proces:

  • varsta peste 18 ani. Primul aspect de care se va tine cont este dat de varsta pe care beneficiarul o poseda, persoanele minore, care nu au implinit inca varsta minima de 18 ani, nefiind eligibile pentru a lua parte la un asemenea imprumut.
  • precizarea venitului minim. Cu toate ca, spre deosebire de banci, aici nu este necesara o adeverinta oficiala de venit, clientul va trebui, totusi, sa aduca o dovada prin care demonstreaza ca venitul sau lunar (nu conteaza din ce sursa) ajunge sa depaseasca suma minima de 300 de lei.
  • detinerea unui cont bancar. Majoritatea IFN-urilor, de regula, ajung sa includa in cadrul chestionarului de inregistrare o rubrica speciala in care trebuie specificat extrasul de cont unde vor fi depusi banii doriti. Prin urmare, pentru a putea apela la astfel de servicii online, clientul trebuie sa dispuna de un cont bancar.
  • valabilitatea cartii de identitate. Cartea de identitate trebuie sa se situeze intr-un termen de valabilitate legal, aceasta fiind necesara in dovedirea autenticitatii informatiilor personale precizate.
  • conform legislatiei in vigoare, persoanele care pot apela la asemenea servicii sunt cele care au cetatenie romana si, implicit, isi au resedinta pe teritoriul Romaniei.
  • date de contact. Pentru a putea completa chestionarul cerut, beneficiarul va trebui sa dispuna, atat de o adresa de email valida, cat si de un numar de telefon la care sa poata fi contactat.

Mai multe detalii despre creditele rapide fara acte aici: https://creditrapid.ro/fara-acte/.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand apelezi la un IFN?

Cu toate ca majoritatea IFN-urilor ofera posibilitatea unor imprumuturi rapide si, implicit, facile, trebuie sa se urmareasca, totusi, daca o astfel de tranzactie este cu adevarat benefica pentru o persoana, acest aspect putand sa fie determinat in functie de dobanda necesara. IFN-urile au fost proiectate cu intentia de a oferi o suma de bani ce va putea fi, implicit, recuperata intr-un timp foarte scurt, de aici si numarul limita de 3000 de roni cu care lucreaza majoritatea firmelor din domeniu.

Prin urmare, specialistii de la CreditRapid.ro recomanda ca toti clientii sa acorde o atentie deosebita asupra ratei de dobanda impusa de catre fiecare IFN, aceasta putand sa faca diferenta dintre un imprumut avantajos si unul extrem de costisitor din punct de vedere financiar. Pentru a veni in ajutorul clientilor, anumite firme din domeniu au ajuns chiar sa ofere o dobanda de 0% la primul credit, aceasta promotie fiind cat se poate de autentica si, implicit, avantajoasa pentru beneficiar.

De asemenea, un alt aspect important care trebuie luat in considerare consta in recenziile pe care institutia respectiva a ajuns sa le incaseze pana la momentul actual. Indiferent de domeniu, majoritatea fostilor clienti tind sa fie extrem de vocali atunci cand nu ajung sa beneficieze de serviciile pentru care au convenit cu firma respectiva, fapt care poate reiesi, foarte usor, din feedback-ul oferit.

In concluzie, IFN-urile se pot dovedi extrem de avantajoase daca se va tine cont de anumite aspecte specifice, dupa cum a fost evidentiat in cadrul articolului.