La Conagro Parts găsești cuplaje pentru utilaje de construcție. Mai multe despre acestea aici!

Posted by

Imaginează-ți că ești în toiul lucrărilor, iar utilajul te lasă la greu. Deduci că este vorba de o defecțiune la cuplaje pentru utilaje de construcție și dai o raită prin magazinul online conagro-parts.ro. Ce mai găsești aici?

În primul rând, la conagro-parts.ro vei găsi o gamă diversă de produse de specialitate pentru camioane și utilaje de construcție, cum ar fi și un cuplaj. Ce știi despre cuplaje? Știi, probabil, că au un rol crucial în funcționarea adecvată a motorului, având în vedere faptul că asigură transmiterea mișcării și a puterii de la un arbore la altul. Cuplajele sunt găsite în majoritatea vehiculelor, fiind o piesă de mecanică esențială a unui motor.

Tipurile de cuplaje

În acest magazin online, vei găsi cuplaje pentru utilaje de constructie, cât și garnituri pentru această piesă. Totuși, pe piață, vei găsi mai multe tipuri de cuplaje, precum:

  • Cuplaje rigide (cu manșon sau cu flanșe)
  • Cuplaje elastice, care permit o deformare axială ușoară
  • Cuplaje de ambreiaj, cu disc de fricțiune
  • Cuplaje speciale, specifice pentru mașinării hidraulice sau cele cu fuziune magnetică.

Atunci când răsfoiești cataloagele online căutând cuplaje noi, le vei putea alege în funcție de aceste tipuri dar și alte câteva criterii. Viteza de rotație, tipul de mișcare, condițiile de mediu și, desigur, bugetul, toate joacă un rol important în alegerea ta.

Așadar, ar fi bine să ceri și opinia mecanicilor, în cazul în care nu ești inginer sau specialist în acest domeniu, pentru a afla care piesă este cea potrivită.

Când ai nevoie de un cuplaj nou?

Cu siguranță fiecare operator de utilaje cunoaște semnele de uzură ale mașinăriilor, însă trebuie reamintite, tocmai pentru a evita surprizele neplăcute. Când un cuplaj dă semne de uzură, vor apărea zgomote neobișnuite, vibrații excesive, mirosuri de arsură și dificultăți la schimbarea vitezelor. Acestea sunt semne pe care le vei simți în scaunul șoferului, însă există și câteva semne vizuale, pe care le poți descoperi sub capotă.

Este vorba de fisuri, crăpături, uzura vizibilă a componentelor, șuruburi slăbite și deformare. Toate aceste aspecte fizice vor fi ușor de depistat de către mecanicii auto, având în vedere că sunt defecțiuni destul de comune.

Cum poți întreține cuplajele?

Lucrările de mentenanță și service trebuie efectuate periodic, însă poți preveni uzura prematură a cuplajelor prin câțiva pași:

  • Evită suprasolicitarea utilajului și nu forța motorul
  • Nu cupla brusc motorul și schimbă vitezele lin. Angrenarea bruscă poate uza cuplajele!
  • Lubrifiază cuplajele dacă este necesar
  • Menține zona curată. Acest lucru este important în cazul utilajelor pentru construcție, deoarece se adună mult praf.

Cuplajele nu sunt de-ajuns și ai nevoie și de altceva?

Află că poți găsi mai multe piese Conagro Parts, un magazin piese utilaje de constructie. De exemplu, acest distribuitor îți pune la dispoziție o gamă diversă de produse de la diferiți producători de renume din domeniul mecanic, printre care și piese pentru camioane (etriere pentru mai multe modele, piese de schimb pentru motoare, filtre, piese JCB, iar lista poate continua) sau chiar reparații.

Siguranța este pe primul loc, iar de aceea vei găsi la Conagro Parts doar piese de calitate. Comandă acum online tot ce ai nevoie.

Date de contact:

0772 283 543 / 0740 932 481

piese.conagro@gmail.com

office.conagro@gmail.com