Launch 48 – Mentorii

Posted by

Asta e un articol greu, atunci cand scrii despre oameni e complicat, si uneori sinceritatea mea chiar si atuci cand e vorba de admiratie sau bune intentii poate deranja. Dar asta sunt eu si imi asum riscurile.

O sa incep cu „rusu”. Dintre toti el mi-a facut conexiunile neuronale sa faca cele mai multe scantei. Omul asta era destept bai frate. Dar destept rau. Sau poate nu dar mie asa mi s-a parut. Si ce era mai grav la asta era faptul ca parea un pustan. Mai mult decat atat la prima vedere imaginea lui imi inspira asa un fel de baiat de cartier care mai imparte vreo doi pumni pe la coltul strazi. Nu stiu de ce dar astea au fost legaturile in creier cand l-am vazut, asta si faptul ca ar fi rus la origine. Ei bine imaginea asta comparativ cu lucrurile care le spunea, intrebarile care le punea sau sfaturile care la dadea veneau in totala contradictie. Iar sinapsele mele celebrare o luasera razna. Cum poate sa invarta pustanul asta bani si afaceri la nivel international? Cum poate sa fie atat de destept? O fi inca la liceu? Cu cat imi puneam mai multe intrebari de genul asta cu atat mai putin mi se parea posibil sa existe. Din punctul meu de vedere era o contradictie totala intre imaginea visuala si ce ii storcea creierul. De altfel cred ca in sedintele cu mentorii a pus cele mai grele intrebari. Imi dadea impresia ca omul asta vede afacerea noastra doar in cifre, sau ca doar un simplu salut e undeva in creierul lui setat ca mesajul 2343… Ne-a dat si cele mai bune sfaturi, ne-a ajutat sa construim afacerea pe un pilon foarte solid.

Si da m-a impresionat atat de puternic incat ma declar fan pana la moarte a lui Octav Druta, rusul asa cum l-am proreclit eu. Am stat de vorba cu el, primul soc a fost cand l-am auzit ca vorbeste in romana si primele vorbe care i le-am adresat au fost: Do you speak romanian? Si inca odata sinapsele mele faceau scurt circuit.

Apoi pe locul 2 vine Ian Broom, care nu stiu, avea asa un mod deosebit de a se face placut, a fost si moderatorul discutilor noastre cu mentorii, a venit si la noi cand lucram si ne-a ajutat cu sfaturi si ne-a organizat si mai bine decat o facusem noi. De asemenea tot timpul am avut impresia ca il stiu de undeva, dar cum nu prea vad de unde sa-l stiu am tot incercat sa imi dau sema cu cine seamana sau de cine imi aduce aminte dar nu am reusit. Va pot spune ca stralucea, pentru ca atat de pasionat parea de Launch 48, (e co-founder la cel din UK) incat omul asta iti facea ziua buna doar daca il ascultai vorbind.

Hugo a fost mai retras in conversatile cu noi, a intrebat cate ceva de putine ori dar a pus intrebari foarte obiective. L-am remarcat dar totusi nu atat de tare fatza de ceilalti doi.

Mi-au mai atras atentia Mihai Pricope, nu stiu de ce, pare asa un om foarte calm, care gandeste mult si spune putin si de asemenea mi-a atras atentia Bagdan Sandulescu mai mult pentru ca atunci cand il vad ma duce cumva cu gandul la Etherfast. Da stiu ciudate conexiuni mai am eu in creier. De Bogdan abia acum aflu ca lucreaza la uberVU desi mi-ar fi fost util sa ma uit mai atent pe brosura atunci si nu acum.

Mai sunt doi care i-am lasat la urma pentru ca deja ii cunosteam de la Life is a Pitch si deja ma impresionasera acolo. Unu e Vlad Stan care are o energie si o voiosie iesite din comun. Parca mi-ar place sa lucrez pentru el sincer iar unele ezitari legate de asta vin doar din partea aceea de creier in care tin niste idei preconcepute de obicei idioate. Si al doilea care il stiam deja si care si data trecuta si de data asta m-a impresionat oarecum intr-un mod negativ este Dragos Roua. Sa nu credeti ca e ceva rau in asta, doar ca imaginea pe care o arata e aceea de om foarte dur, ceva de genu: „bai frate daca vrei sa ai succes in afaceri trebuie sa muncesti nu sa stai de glume si alte prostii”. Acum sa nu credeti ca nu e si el foarte destept sau foarte tare. Doar ca prefer modul mai plin de viata a lui Vlad Stan decat modul lui foarte serios de a comunica lucrurile.

Au mai fost si altii dar daca nu am scris de ei, insemana ca nu i-am remarcat nici macar visual, si atunci cel putin din punctul meu de vedere nu au existat. Poate vor „exista” data viitoare sau in alte situatii.

2 comments

  1. Rusul aici 🙂 Am ras cu pofta la: „un fel de baiat de cartier care mai imparte vreo doi pumni pe la coltul strazi”.

    Ma bucur sa aflu ca lucrurile pe care le-am spus ti-au fost de folos!

  2. O experienta din care ai invatat ceva, deci poti spune ca mentorul principal a fost Manafu, pentru ca el a a vazut potentialul tau, si te-a directionat sa inveti si mai mult.

Comments are closed.