Lectii de viata

Posted by

Am primit in ultima vreme cateva lectii de viata atat de puternice incat nici macar nu ma lasa sa dorm noaptea linistit. Ma gandesc la ele iar si iar si iar si caut sa rupt toate legaturile pe care sinapsele mele le-au facut pana acum si sa le aliniez sa vada lucrurile intr-o noua perspectiva.

Prima se leaga de antreprenoriat si este cred ca una din cele mai dure lectii pe care le-am primit vreodata la acest capitol. Vlad Stan a avut grija sa imi dea una din cele mai bune lectii despre antreprenoriat. Va recomand Business Design Academy pentru ca merita. Nu stiu cat se leaga in afara contextului fraza lui dar nu o scriu pentru voi ci pentru mine: Mi-a aratat 4-5 foi A4 desenate cu mana, si mi-a zis: „Uite-te bine la astea 5 foi de hartie, asta e businessul meu, daca nu vand atunci nu am business.”  Si credeti-ma ca o sa vanda foarte bine afacerea respectiva. Sau cel putin eu unu as cumpara-o fara discutie daca as avea motivatia care o cauta el. Si da, stau ca prostul in fotoliu si spun mere „4 foi de hatie„. Cu asta mi-a desfintat orice idee din capul meu ca as stii ceva, orice, despre antreprenoriat.

A doua vine tot de la Vlad si e o intrebare, pe cat de simpla, pe atat de greu de dat un raspuns. „Cine sunt oamenii cu care vrei sa iti petreci majoritatea timpului?” Si nu am un raspuns, si asta e trist.

A treia se leaga de blogging si vine din partea lui Waven care mi-a zis aseara doua adevaruri crude, unul de care eram constient si unu pe care inca refuz sa il cred. Primul e simplu, mi-a zis: Bah, tu habar nu ai ce se intampla in Ploiesti. Si raspunsul e DA, nici macar cand scrie cineva de mine nu stiu si de obicei aflu ultimul. Al doilea insa e mai greu, mi-a zis ca nu am „loc” in Bucuresti, ca toate locurile sunt ocupate, singura ta sansa este local. Si este iarasi adevarat. Legate intre ele ele imi desfinteaza pur si simplu blogul (din punctul de vedere al unui venit din el). Pentru ca blogul meu nu este despre Ploiesti, nu este despre evenimentele din Ploiesti, este despre mine, si nu voi fi niciodata un ziarist/blogger care sa relateze despre evenimentele din Ploiesti. Daca ma gandesc ca blogul meu ar putea devenii intr-o zi un blog ca iPloiesti.ro sau waven.ro chiar si daca asta ar insemna 3000 de euro pe luna… ma pish pe ei de bani… blogul meu este despre Haotik, si Haotik nu este o stire din Ploiesti. E un blog despre vise, despre sperante, despre prieteni, despre viata, despre pasiuni, despre idei, despre creatie si creator. Nu e un site de stiri. NU VA FI NICIODATA.

2 comments

  1. Eu nu scriu despre Ploiești. Eu scriu despre ce se întâmplă în jurul meu. Și, de obicei, în jurul meu este Ploieștiul 🙂

  2. Scuzati-ma amandoi ca intervin, dar amandoi aveti dreptate si vad ca nu va dati seama –
    un blog de provincial nu trebuie sa fie un blog despre acel oras
    dar il va include in masura in care ceea ce i se intampla are legatura cu acel oras.

Comments are closed.