Life is a pitch: soneria telefonului

Posted by

Ideea mi-a venit ieri in autobuz cand telefonul unei doamne avea ca ringtone vocile unnui joc foarte vechi, Worms. Sotia mea pe vremuri era pasionata de joc asa ca parca imi venea sa o intreb daca cumva e si ea pasionata de jocul respectiv.

Ma gandesc ca uneori acest apoate fi un punct bun de plecare pentru o discutie mai ales cand esti undeva in tren sau in public. Acum nu va asteptati sa va intrebe lumea pe strada despre ce pasiuni aveti, dar in momentul in care stati intr-un loc cu mai multe persoane necunoscute acesta ar putea fi un punct de plecare al discutiei. De nenumarate ori in tren ma trezesc ca sunt abordat din cauza laptopului meu. Ce model este, ce stie sa faca daca e asa mic, si asa mai departe. De ce nu ar spune ceva despre tine si melodia telefonului, de exemplu pui o manea si te trezesti ca pleaca lumea din jurul tau in alte compartimente dupa ce ti-a sunat telefonul.

Pana acum melodiile de la soneria telefonului meu erau ceva ce-mi place dar nu m-am gandit ca ar putea fi ceva care sa spuna ceva depsre mine. Am pe telefon doua melodi (e dual sim telefonul), una imi canta melodia filmului preferat Firefly, alta e melodia care o auzeau Cyloni in Battlestar Galactica. Cineva pasionat cu adevarat de firmele sf probabil si-ar da sema de asta dar cred ca sunt putine cazuri de asemenea pasionati. Desi nu m-am uitat la Lost cred ca daca as pune vre-un sunet legat de acest film ar face mult mai mult pitch legat de pasionea mea pentru filmele sf decat o fac melodiile actuale.

In noul context cred ca as alege ceva sunete din StarCraft sau ceva din filmul StarTrek pentru ca ar exprima ceva despre mine si ar fi mai comun cu restul oamenilor din jur. Daca pui tu un sunet de la un film care ti-a placut mult dar nu a avut nici un oscar nimic si nu stie nimeni de el, degeaba il pui. De asemenea melodiile din film cred ca au un efect minim deoarece multi le au, ca sunt sunete fun sau ceva de genul. Pune ceva care desi e cunoscut spune ceva despre tine si creaza celor din jur nevoia sa te intrebe: Nu te supara esti pasionat de StarCraft? Acum as vrea sa ii vad pe aia pasionati de politica cu vocea lui Iliescu: Mai tovarase te cauta cineva la telefon.

Ca sa nu o mai lungesc cu vorba, voi ce melodie ati alege la telefon in contextul in care vrei sa spuna ceva despre tine, sa comunice ceva celor din jur nu sa iti placa numai tie?

P.S. Acesta e primul articol scris in tren, deci cred ca incep sa folosesc tot mai bine si timpul petrecut in tren.

One comment

Comments are closed.