Lovita pe trecerea de pietoni (in apararea politistilor)

Posted by

Toata lumea e contrariata de reactia politistilor care nu au facut nimic. Dar tocmai acei care stau cu camera si filmeaza si nu fac nimic cred ca striga in gura mare ca politisti sunt de vina.

Acum cativa ani am fost printre primele masini care au prins pe DN1 un grav accident de circulatie. Cineva a intors pe DN, alcineva venea tare si asfel una din masini a ajuns proiectate undeva pe camp. Imedait ne-am dat jos din masina am vrut sa sunam la 112 si ni sa confirmat ca deja sunase cineva si ca salvarea e pe drum. Seful meu de atunci dupa ce ne-am dat jos si ne-am uitat putin facea: „Hai sa plecam ca mie mi se face rau daca vad sange” In rest deja vreo 10 masini adunate pe marginea soselei si lume care privea. Imaginea de atunci nu o sa o uit niciodata: pa bancheta din spate se vedea iesin in sus un picior, se discuta deja ca persoana respectiva e moarta, iar pe camp, nu o sa uit niciodata, o tanti care se vaita si se tara in genuchi. Si NIMENI NU FACEA NIMIC, probabil era in soc prihic, se vedea clar ca nu e foarte constienta de ce se intampla in  jur. Dar nimeni nu sa dus pe camp la ea sau sa se apropie de masina avariata. Eu m-as fi dus sa o ajut, chiar m-as  fi dus dar nu stiam ce sa ii fac. Ce puteam sa ii fac cand stim si noi cat de mult accent se pune pe partea de prim ajutor atunci cand faci scoala de soferi? Si in plus stiu sa ii scot limba daca a inghitit-o sau sa fac respiratie gura la gura, probabil la un om care sa inecat as putea cat de cat sa il ajut. Dar stim cu toti ca la o anumita viteza organele interne cedeaza din cauza socului, stim de asemenea ca nu se recomanda miscarea victimei de la locul accidentului. Pe afara daca ai miscat-o si are fractura de coloana, platesti pensie alimentara toata viata.

Deci va intreb acuma? Ce puteau face politisti? Da ar fi trebuit sa stie sa acorde primul ajutor, si soferita sau alti soferii din trafic ar fi trebuit sa stie asta dar stim? Sa fim seriosi, nici daca este o ruda apropiata doamne fereste nu stim ce sa facem. In cel mai rau caz, o condamn pe soferita ca nu a pus repede victima in masina, avarii + faruri + claxoane si sa o duca repede la spital. Avea voie sa faca asta si nu se considera fuga de la locul accidentului.

In rest stiti versurile de la Parazitii: Auzi pot sa mut si eu zebra aia mai incolo daca mierlesc un fraier. Asta e romania, pacat ca se mai intampla si dastea.

One comment

  1. corect!..hai sa-i ridicam in slavi pe cei care decat s-au uitat fara sa faca nimic..sa multumim celor care dau permisele la toti i*iotii care stiu care e frana si ambreiajul..sa fim seriosi daca ar fi vrut se putea face mai mult. ma asteptam sa ai alta opinie legat de subiectu’ asta

Comments are closed.