M-am dat cu Tesla 3 Performance pe circuit

Posted by

Ieri am avut parte de una din experientele alea faine pe care sigur multi dintre voi le aveti pe bucketlist. M-am dat cu o Tesla si nu cu oricare, una preparata pentru raliu. Iar experienta a fost, cum spune si numele campaniei, #hamazing, pentru ca totul s-a desfasurat cu sprijinul celor de la Hama Romania.

O sa va spun inca de la inceput ca ceea ce m-a impresionat cel mai tare au fost franele sau intreg sistemul de franare. Cand i-a dat blana, ma uitam ca sunt niste jaloane undeva in fata si ca nu pare sa mai fie circuit inainte. La un moment dat ma gandeam ca aia e, trece prin ele… e pilot, stie el mai bine ce face. Si cand eram la un pas de ele (cred ca maxim un 20-30 de metri, a franat, si efectiv am avut senzatia ca masina se agata cu rotile de asfalt. Viteze mari si accelerari rapide am mai experimentat si pe vremea cand aveam Yamaha R1, dar in nici un caz nu mi-as fi inchipuit ca ceva se poate opri atat de repede. Ma intreb cum poate conduce Dominic o masina normala, ca in comparatie cu asta, orice masina comerciala pare fara frane.

Am mai aflat o multitudine de lucruri despre Tesla, dar si despre masinile de raliu, dar si despre legislatia in domeniu, de exemplu habar nu aveam ca nu iti poti modifica legal masina cu scaune speciale, sau alte modificari pe care eu le vedeam drept imbunatatiri ale masinii, dar care se pare ca nu sunt omologate. In rest, la o masina de curse e important sa dai cat mai multe lucruri jos de pe ea, ca sa ii scazi greutatea, in final ramanand un sasiu, un motor si o caroserie usoara de carbon sau fibra.

Am aflat si ca acea camera de la oglinda din interiorul masinii nu poate fi accesata decat de producator; si credeti-ma, baietii astia au gasit multe hack-uri pentru masinuta asta modificata.

Oricum, a fost o zi super interesanta, in care am aflat o sumedenie de lucruri noi, iar cand invatam lucruri noi, nu e decat de bine.

Video

Si, ca sa nu va las doar cu o serie de cuvinte, am si filmat intreaga experienta, ca sa impart cumva cu voi o mica parte din senzatiile traite.