Review: Jabra Elite 5, upgrade de la Jabra Elite 3

Posted by

Daca ati stat de vorba cu mine la telefon in ultimul an, cel mai probabil ne-am auzit printr-o pereche de casti Jabra Elite 3 si, pentru ca am fost pe deplin convins de calitatea acestor casti (poti vedea review-ul meu de anul trecut aici), am zis ca e timpul sa trecem la Jabra Elite 5.

Pentru ca aveam deja aplicatia instalata pe telefon, nu a fost nevoie decat sa deschid aplicatia, sa le detecteze si in cateva secunde deja erau conectate cu telefonul meu mobil si gata de a fi folosite. In mod normal, trebuie sa instalati aplicatia Jabra Sound + (link Google Play, link App Store), sa faceti eventual un update de software dupa ce le conectati/imperecheati cu telefonul mobil si apoi sa va bucurati atat de calitatea sunetului, cat si de functiile de Active Noise Cancellation (ANC) si Hearthrought, functii despre care va voi vorbi mai jos.

In primul rand, Active Noise Cancellation (ANC) era deja suficient de bun si la modelul anterior, dar de data asta mi-a creat impresia ca vine cu niste setari in plus, care asigura o protectie si mai buna. Hybrid ANC (Active Noise Cancellation) de la Qualcomm QCC3050 foloseste o combinatie intre un microfon orientat spre exterior, pentru a capta zgomotul din jur, si un microfon orientat spre interior, pentru a filtra orice zgomot ramas inainte de a ajunge la utilizatori. Acest lucru asigura o anulare mai fiabilă a zgomotului, pe o gama mai larga de frecvente.

De asemenea, am inteles ca designul lor e si mai bine optimizat, astfel incat sa ofere o performanta cat mai buna si un sunet cat mai clar si cat mai puternic.

Castile vin dotate cu 6 microfoane externe, active tot timpul, iar microfoanele interne dau o mana de ajutor vocii tale atunci cand vremea este nefavorabila (vant puternic sau alte conditii meteo mai zgomotoase), oferind apeluri de o calitate deosebita, chiar si in astfel de conditii. Bineinteles ca ajuta la acest aspect si difuzoarele de 6 mm plus codecurile SBC, AAC si Qualcom aptX.

Caracteristici si specificatii

Cei de la Jabra au facut super echipa si cu Spotify, pentru a putea oferi utilizatorilor Spotify Tap Playback, o functie pe care trebuie sa recunosc ca nu am utilizat-o, desi cred ca nu ar strica sa fac un prim pas spre Spotify, ca sa mai incerc si alta muzica in afara celei pe care o am deja in telefon.

Specificatii tehnice:

  • Anularea activa a zgomotului (ANC), dezvoltata de Qualcomm QCC3050;
  • Apeluri de cea mai inalta calitate, cu tehnologia de apel 6-microfoane si cu suprimare a zgomotului produs de vant;
  • Difuzoare puternice de 6 mm, reglate fin, pentru un sunet absolut #wow, puternic;
  • Egalizator (EQ) personalizabil si Spotify Tap Playback;
  • Pana la 7 ore de redare cu ANC activat (pana la 28 de ore cu cutia de incarcare wireless);
  • Google Assistant** si Alexa Built In, pentru asistenta hands-free din mers;
  • Asociere usoara cu Google Fast Pair* si Microsoft Swift Pair*;
  • Posibilitatea de conectare la 2 dispozitive simultan, cu ajutorul tehnologiei Bluetooth Multipoint;
  • Potrivire compacta conceputa pentru confort pe tot parcursul zilei si durabilitate cu rating IP55 împotriva prafului si apei.
  • Qualcomm® aptX™ pentru streaming consistent, de inalta calitate, prin Bluetooth, la rezolutie audio de pana la 96 Khz si voce pentru o calitate superioara a apelurilor pe legatura ascendenta si descendenta.

*Google Fast Pair compatibil cu Android OS 6.0 sau o versiune ulterioara. Microsoft Swift Pair compatibil cu Windows 10 sau o versiune ulterioară.

** Doar pentru Android.

Disponibilitate si pret

Le gasiti la pretul de 639.99 lei (pret redus de la 739.99) in versiune bej auriu sau negru de titan si le puteti comanda aici.

Galerie foto