Magazinele Profi se transforma in magazine de proximitate

Posted by

 Dupa ce in data de 13 februarie toate magazinele Profi au fost inchise, incepand cu data de 14 februarie acestea s-au redeschis ca magazine de proximitate. De fapt, s-au transformat din magazine de tip discount in magazine de proximitate.  Mai mult chiar, urmeaza in cursul acestui an sa se deschida inca 25 de magazine Profi.

Despre toate astea, ne spune, mai multe, pe scurt, Pawel Musial, directorul general PROFI Rom Food:

S-a schimbat mediul de afaceri în retail, iar graniţele dintre magazinele de tip discount, supermarketuri şi hipermarketuri au devenit tot mai incerte, fiecare dintre aceste categorii împrumutând din metodele şi atracţiile celorlalte, cu accent pe confort, calitate şi comoditate. Schimbarea cere inovaţie, iar noile magazine PROFI au acceptat provocarea şi au ieşit la înaintare cu un nou concept de proximitate care oferă toate aceste calităţi menţinând, totodată, unele dintre cele mai mici preţuri de pe piaţă.

Avantaje principale ale acestor transformari se pot enumera usor:

1. Proximitate

Primul avantaj este legat chiar de numele tipului de magazin care devine Profi. Prima data cand vezi aceasta denumire, te intrebi ce presupune aceasta. E simplu, sunt magazine care se vor afla in imediata apropiere a casei tale, daca mai punem la socoteala si faptul ca unele dintre ele vor fi deschise non-stop, nu ramane decat sa te gandesti ca este alegerea perfecta. Sa presupunem ca bei o sticla de vin cu prietenii si, conform legilor lui Murphy, era ultima sticla pe care o mai aveai in casa. E ora 2 noaptea si s-a terminat si aceasta. Ce faci? Te duci repede la magazinul Profi aflat in apropierea casei tale, mai iei 2 sticle de vin si continui petrecerea cu prietenii tai.

2. Numar mare de sortimente

Vechile magazine aveau doar 1500 de produse, cu aproximatie, de aceea intalneam destule persoane care se vaitau ca nu prea ai ce cumpara de la Profi. Ei bine, acum vor exista peste 5000 de articole, asa ca sunt 100% sigur ca vei avea tot ce iti trebuie. Mai mult decat atat, aproximativ 90% dintre aceste produse sunt Made in Romania si asta este, cel putin pentru mine, inca un motiv sa cumpar de la ei.

3. Produse proaspete

Aici e principalul avantaj in fata magazinelor de la scara blocului. Daca o sticla de Coca Cola o cumparam si de la magazinul de cartier aflat exact langa scara mea, cand venea vorba de un carnat, salam sau o bucata de carne, atunci clar alegerea era Profi si nu magazinul de cartier. Pentru ca, din pacate, uneori stau cateva zile pana se vand si asta face sa nu mai fie chiar proaspete. Nu o sa spun ca am cumparat numai de la Profi, de doua ori pe luna obisnuiam sa-mi fac plinul de la Carrefour, dar deseori, daca nu aveam timp sa ajung, exista si varianta Profi. De ce urmeaza sa renunt de tot la Carrefour si sa devin un client fidel Profi, o sa va explic pe scurt la punctul 4. Chiar zilele astea tot aman cumparaturile si cam bate vantul prin frigider in asteptarea finalizarii unui contract.

4. Promotii permanente

Aici nu stiu daca sunt prea multe de explicat. Toata lumea stie ce inseamna promotii, stim cu totii ca ulei sau zahar nu cumperi in fiecare zi, deci, daca esti putin atent, poti prinde ceva promotii frumusele la produsele pe care le folosesti pe termen indelungat. As adauga si faina, pentru ca am un aparat de facut paine, deci obisnuiesc sa iau 10-15 kg odata. Dincolo de promotiile acestea, o sa mai fie o „promotie” permanenta care pentru mine este foarte importanta si care ma face sa devin client fidel al acestui magazin. Zilele ascestea sper sa se definitiveze parteneriatul cu Lyoness si, din momentul acela, toate cumparaturile mele din categoria food se vor face in Profi. Daca vreti sa stiti mai multe despre asta ma contactati, stabilim o intalnire si va explic pe indelelte.

5. Preturi scazute

Datorita faptului ca aprovizionarea lor se face centralizat prin depozitul de la Cluj, va mentine un pret scazut pentru produsele din magazine.

6. Deschise non-stop

Deja am vorbit de asta la punctul 1, nu are rost sa mai detaliez inca o data aici, sa speram ca si magazinul de langa mine din Ploiesti, Malu Rosu este pe lista celor care vor fi deschise non-stop, pentru ca am obiceiul sa evit aglomeratia si multimea de oameni, iar orele tarzii din noapte iti ofera cumparaturi in liniste.

In concluzie, eu oricum cumparam de la Profi din cand in cand, acum am destule de motive sa o fac mult mai des, iar faptul ca de luni (asa imi sopteste cineva in casca) voi avea bonuri valorice Profi o sa ma faca un client fidel, dincolo de celelalte avantaje despre care v-am vorbit la inceput. Oricum stiu ca pentru voi conteaza si celalalte avantaje, asa ca nu ramane decat sa va intreb:

Este sau nu Profi o alegere buna dupa aceasta schimbare?

P.S. Articolul participa in campania iPad Profi organizata de Blogal Initiative, daca ai blog, participa si tu.

P.S.2 Daca nu ai blog, nu iti face probleme, poti castiga de asemenea una din cele 34 de tablete iPad 2 la concursul organizat la ei pe site, bineinteles dupa ce ai cumparat si ai bonul de cumparaturi alaturi de tine pentru a te putea inscrie.

6 comments

  1. Or sa ajunga precum Mic.ro! ca acelea tot de proximitate au fost si acum snt istorie!

  2. cu mare nerabdare astept sa pot beneficia de cumparaturile de la PROFI

  3. @Zidaru: Cumparam de la Profi si cand nu erau considerate magazine de proximitate si nu aveau atatea sortimente ca acuma; cu atat mai mult acuma, cand gasesc acolo produsele dorite… Si sincer, ori de cate ori ma duc la Profi la cumparaturi, mereu stau (un pic) la coada din cauza aglomeratiei. Prin urmare, daca n-a dat faliment atunci cand ai fi zis ca ar fi putut da, in niciun caz acuma 😉

  4. am vazut ca au bagat mai multe produse la Profi, si sincer il prefer, in comparatie cu alte magazine de acelasi tip – Lidl de exemplu, care e varza. daca ar deschide mai multe magazine, ar castiga mai mult. mic.ro au dat faliment pentru ca nu aveau decat 3 produse in magazin. eu cumparam doar paine de la ei.. si nici paine nu gaseam mereu.

  5. Au inceput deja bataile pe ofertele zilnice. Ieri am vazut primul scandal pentru ulei :)… astazi am inteles ca s-au dus lupte grele pentru zahar.

  6. „Deschise non-stop” In principiu suna bine. In practica chiar sunt curioasa cum se vor descurca. Vor fi nevoie de resurse in plus (in special materiale). Cam cat sa vinzi noaptea incat sa justifice 3 magazine Profi non-stop (atatea am eu in cartier si sunt amplasate pe o distanta de maxim 2km )?

Comments are closed.