Olimpiada comertului electronic, asa cum mai este denumit pe la noi Black Friday, reuseste sa intre si pe domenii noi, unde nu ne-am fi gandit vreodata ca este posibil sa apara oferte cu aceasta ocazie. Astfel, am primit azi un comunicat de la Marcad.ro, o firma specializata pe instrumente topografice si care promite reduceri de pana la 3500 de lei.
Nu pot sa va spun decat ca ma bucura faptul ca decid sa intre in competitie si firme care sunt destul de departe de piata de larg consum si care sunt pe nise in care nu e usor sa ajungi la clienti. Marcad face astfel un prim pas in aceasta directie si sper ca si alte companii sa aiba curajul sa faca asta. Probabil eu unul nu voi cumpara niciodata ceva de la aceasta firma, pentru ca nici nu stiu ce fac jucariile respective, dar sunt sigur ca as accepta invitatia lor in care sa-mi explice asa, ca pentru incepatori, cum sunt masurate drumurile si cum reusesc cu prajina aia lunga si un „ochean” sa stabileasca faptul ca Varful Omu este la 2505 metri.
“Decizia de a lua parte la Black Friday vine natural, luand in considerare dezvoltarea de care evenimentul a avut parte in ultimii ani in Romania. Black Friday a avut nevoie de 15 ani ca sa se extinda in afara orasului Philadelphia, in Romania a obtinut o notorietate extraordinara in doar cativa ani, urmand ca retailerii din toate domeniile sa ia parte la acest eveniment in anii urmatori. Marcad este doar primul retailer din domeniul topografiei care iese in intampinarea clientilor cu oferte de nerefuzat.”, declara Marian Miholca, directorul general Marcad.
Sa speram ca la anul tot mai multe companii vor capata curajul sa patrunda si in social media, sa capete si mai multa incredere in colaborarile cu bloggerii si nu in cele din urma sa fie printre olimpicii care participa la aceasta olimpiada a vanzarilor aflata la final de an.
Voi ce credeti, este o idee buna sau nu sa avem de black friday oferte si din zone mai indepartate ale industriei, cum este cel al topografiei?
P.S. Prajina de care va vorbeam mai sus se numeste „jalon”, iar ocheanele se numesc „teodolit”. Vedeti, invat repede cand e vorba de chestii care au treaba cu tehnologia. De fapt la un moment dat mi-a explicat cineva, care era pasionat de domeniu, ce face teodolitul si ce face jalonul si cum se masoara, dar nu am reusit sa retin toate informatiile; cand le-am vazut insa pe site, mi-am reamintit.
Foarte tare, am pe cineva care lucreaza cu astfel de aparate, o sa-l intreb daca si-a cumparat ceva de genu de BF