Daca nu ati auzit inca de marula, fructul preferat al intregii jungle, am sa va povestesc eu astazi cate ceva despre acest fruct minune. Am si un video la final, care o sa va placa la nebunie, dar deocamdata sa va povestesc despre fruct.
Cunoscut sub numele de Sclerocarya birrea, acest copac creste in zona Africii de Sud, Africii de Vest si in Madagascar. Fructele lui, pentru ca despre ele vorbim aici, au o concentratie de alcool atunci cand sunt coapte de 15-20%. Chiar si mai mult, atunci cand astea cad pe jos si mai stau cateva zile si fermenteaza.
De asemenea, gustul fructelor, dulce acrisor, fac ca marula sa fie foarte preferat de animalele salbatice. Iar efectul pe care acest fruct il are asupra lor poate fi vazut mai jos.
https://www.youtube.com/watch?v=50tlF3kGbT4
‘ai de mine şi de mine! În ce hal mi s-or îmbătat. :)) Asta mă duce cu gându’ la o poză de-am văzut-o zilele trecute.
http://4.bp.blogspot.com/-fjf2DHlm80s/UCfV-cQSvpI/AAAAAAAAABg/6mpCRjorjV8/s1600/394548_404705606253378_936055500_n.jpg
Cred ca din astea se face Amarula, un lichior sud-african, din care am avut ocazia sa beau in America.
Uite o metoda de-a fi convins sa mananc fructe, nu cu reclamele ale stupide de la tv.
Nu am auzit in viata mea de asa fructe. La cat de mare au concentratie de alcool, le-as manca nonstop :)). Pacat ca nu cresc astea in Romania, ca faceam o palinca de mama focului. Stateau oamenii numai fericiti. Daca ele coapte, au intre 15-20% (daca am inteles bine), pai dublu rafinate nu ar scadea sub 100% :)). La ce fermentatie pot avea astea, iti faci incalzire centrala pe baza gazelor emanate.
Hai sa facem o petitie pentru aclimatizarea lor in Romanica 🙂
Pai daca ar creste in Romania,pfff cel putin la tzara ar da faliment bufeturile :)).Mai ales astia asa mai „drojdieri” cum s-ar face ca dau cu coasa la umbra pomului:))….Apai fiind din Ardeal,pff ar sta prunele pe jos la ce palinca iese din astea :))