Masuri luate la NANOTEL in contextul COVID-19

Posted by

In contextul in care toata lumea dispune de masuri peste masuri pentru a putea trece cat mai bine prin aceasta criza, am fost pus in fata unor decizii de business nu tocmai usoare. Nu stiu nici eu cum ma voi descurca, dar cumva expresia aia des auzita pe la conferinte ca „a trebuit sa ne reinventam” o sa trebuiasca sa se transforme in ceva practic in urmatoarele luni, pentru a putea trece cu bine peste acest hop.

1. Plata la zi a taxelor la stat

In contextul in care statul ofera amanari ale taxelor si impozitelor datorate catre stat, eu am hotarat sa le platim in mod normal atat timp cat putem face asta. Desigur nu e o suma imensa ceea ce platim noi la stat, dar cumva speram ca acesti bani sa fie utilizati cu folos in ajutorarea altor firme si in combaterea impactului pe care il va avea asupra mediului de afaceri. Consider ca asta e o atitudine sanatoasa pentru a putea ajuta mediul antreprenorial si statul in aceste momente destul de dificile.

2. Termene de plata extinse la 60 de zile

Am hotarat ca toti partenerii nostri vor avea 60 de zile termen de plata pentru facturile ce se vor emite de azi inainte. Aici o sa vin cu rugamintea pentru ei sa se gandeasca bine daca si cand vor putea face plata, pentru ca acest termen imi da putin socotelile peste cap si ma bazez pe date statistice, adica pe faptul ca un mic procent dintre ei vor plati totusi la timp.

De asemenea, mai fac o precizare ca termenul de partener se aplica celor care au un contract lunar cu noi si ne-au adus bani in firma in fiecare luna in ultimele 12 luni.

3. Sustinerea partenerilor prin alte mijloace

Am vrut sa spun prin orice mijloace, dar suna cam ciudat. Primul lucru care imi vine in cap aici sunt recomandarile pe care le pot face catre alti posibili clienti. Al doilea lucru e sa vad cu ce alte resurse ii pot ajuta, cursuri, consultanta, bartere si parteneriate intre ei. In afara de partea cu antreprenoriatul, ma gandesc sa fac un grup privat in care sa putem sta de vorba si schimba idei. Poate ma folosesc de platforma de la HUB/23 pentru a putea interconecta toti acesti parteneri cat mai bine, desi aici inca mai caut niste idei si astept bineinteles si de la ei idei.

La final

Stiu ca e o perioada dificila pentru toata lumea, desi criza nu o vedeam si nu ma asteptam sa vina sub aceasta forma, cumva sunt increzator in fortele proprii, nu sunt panicat, dar am emotii, vad toata treaba asta ca pe un examen final care sa ma valideze pe mine ca antreprenor si motivul pentru care nu exista panica este pentru ca intr-un fel simt ca sunt pregatit (nu financiar) cu experienta si cunostintele necesare pentru a putea lua decizii rapid, pentru a face pivotari si pentru a gasi solutii care sa ma faca sa iau la final nota de trecere.

Comments are closed.