Lista de contacti

Posted by

Am zis ca de azi incep sa fac o lista de contacti. Ce inseamna asta, ca daca ies din casa si ma intalnesc chiar si cu un vecin pe scari, il pun pe lista, un fel de jurnal zilnic cu persoanele cu care m-am intalnit sau care au trecut pe langa mine.

Cred ca e o idee buna pe care ar trebui sa o faca oricine e nevoit sa iasa zilele acestea din casa. O fac preventiv, in caz ca ma trezesc ca am vreo bucurie, sa pot sti toate persoanele cu care m-am intalnit sau au trecut macar pe langa mine in ultimele 14 zile.

O sa fac un document in google drive in care voi nota ca intr-un fel de agenda pe fiecare zi, cu cine si de ce m-am intalnit si de asemenea cateva detalii in ce a constat intalnirea.

In principiu, nu ma intalnesc cu nimeni de mai bine de o saptamana, dar exista si cateva exceptii si care vor exista probabil si in perioada urmatoare si ca sa intelegeti mai bine, va dau cateva exemple: vecinii cu care ma pot intalni intamplator pe casa scarii, daca urcam/coboram amandoi, raman in urma si pastrez 3-4 metri, daca ne intersectam e mai complicat sa nu treci unul pe langa celalalt, ma mai intalnesc cu constructorul, ieri trebuia sa ii dau niste bani, am pastrat limita de 1 metru, dar tot a trebuit sa ii dau banii. Posibile cumparaturi, aici probabil casiera ar fi singura persoana cu care sa vin in contact, mai ma vad cu vecinii la gradina, dar avem momentan un gard de sarma ghimpata intre noi si vorbim prin el de la cativa metri.

Caut sa nu ies din casa, dar cineva tot trebuie sa duca gunoiul de exemplu, plus ca trebuie sa verific macar din cand in cand stadiul lucrarilor la gradina sau uneori mai trebuie materiale.

De ce am hotarat sa fac asta?

Am vazut interviul lui Bogdan si am realizat cat de greu trebuie sa fie sa incerci sa-ti amintesti toate persoanele cu care te-ai intalnit in ultimele 14 zile pentru ca intr-un fel te simti responsabil pentru ele si nu ai vrea sa uiti vreuna.

Desigur, eu sper sa nu fie vreodata nevoie de lista asta si consider ca o fac doar ca o precautie suplimentara in caz ca ajung intr-o situatie neplacuta. Asa sunt eu, mai paranoic de felul meu.

P.S. Am inceput sa fac lista pe saptamana trecuta, desi de cand am fost la cumparaturi nu m-am mai vazut cu nimeni si ma simt ca un securist din ala de dinainte de ’89 care noteaza ca x s-a intalnit cu y, singura diferenta fiind ca notez cu cine m-am intalnit eu.

2 comments

    1. Fain, nu stiam de ea, oricum parca nu ma sitm conformtabil sa pun datele asa la dispozitia oricui.

Comments are closed.