Mini-vacanta la Constanta (ziua 2)

Posted by

constanta 02 Cea de-a doua zi a mini-vacantei mele am dedicat-o centrului vechi al orasului Constanta. E incredibil cate lucruri faine poti descoperi doar mergand pe strada. Am descoperit cateva cladiri extrem de interesante, din pacate in paragina. Toata partea aceea a orasului pare un mare santier, strazile si toata zona este in reamenajare. Din nefericire, nu am vazut lucrari de restaurare a cladirilor.

Mi-ar fi placut sa ajung sa fac si o scurta plimbare cu hidrobicicleta pe lac, insa am tot sperat ca pot face totusi o baie in mare spre dupa-amiaza si nu am mai stat si de plimbarea pe lac. Am vizitat si mall-ul din Constanta, unul din ele, nu ma intrebati ce am cautat acolo, ca eu nu si nu, dar fetele… nu scapi de ele pana nu viziteaza macar 2-3 magazine.

Am mancat la un restaurant cu specific turcesc libanez, Beirut, unde am servit multa carne de miel/vita/pui (fara porc). Il recomand. Limonada a fost exceptionala, net superioara celei bauta cu o seara inainte, undeva la o terasa din Mamaia.

O alta chestie care m-a surprins in mod placut, la RATC (Regia Autonoma de Transport Constanta): un abonament de o zi pe toate traseele costa 5 lei. O sa-l vedeti in poze ca trebuia imortalizat un asemenea moment.

Moscheea din Constanta

Daca ieri a fost prima oara cand am ajuns sa calaresc, sau sa ma plimb calare pe un cal mai bine zis, astazi am intrat pentru prima oara in viata mea intr-o moschee. La prima vedere seamana destul de mult cu o biserica crestina, asa cu una catolica as spune, avand in vedere scara aceea de la care se tine prezidiul (sper sa nu aberez prea tare, ca nu prea ma pricep). Partea interesanta a moscheei a fost un turn cu multe, multe, multe trepte, mi-am dat duhul pana in varf, dar de acolo de sus am mai putut trage un set de poze interesante.

Centrul vechi din Constanta

Dupa moschee, am trecut pe langa biserica Romano-Catolica care avea pe placuta cu datele despre ea si un QR code si un tag NFC. Tot ce a trebuit sa fac, a fost sa pun telefonul pe zona respectiva si sa imi deschida un site cu mai multe informatii despre acel obiectiv turistic. Foarte util si simplu de aflat mai multe informatii despre un obiectiv. Sper sa mai vad si prin alte parti asemenea initiative. In rest, multe case vechi, deosebit de frumoase, dar aflate in paragina. Mi-a placut foarte mult Casa cu Lei (nu radeti, chiar asa se numeste).

Cazinoul din Constanta

Cazinoul este si el in paragina, desi in poze a iesit superb, nu ai zice ca sta sa se darame (poate exagerez putin, nu-mi dau seama sincer care este starea lui reala).

Luna Park – Constanta

Am uitat sa va spun ca de dimineata, inainte sa plec, am dat o fuga si prin parcul de distractii, Luna Park, care era aproape gol si unde am putut sa fac cateva poze fara sa fiu nevoit sa astept sa se dea toata lumea la o parte. Probabil in seara asta ma voi duce sa testez un turn inalt care pare interesant si sa imi aduc aminte de vremurile bune cand ma dadeam in mixer si in ciocan. Nu stiu daca o sa fac poze, ca experienta din dracoveniile astea nu poate fi transmisa printr-o simpla poza, trebuie sa traiti asa ceva, ca sa intelegeti despre ce e vorba.

Simple caramizi

La Biserica Romano-Catolica, nu doar tagul NFC m-a impresionat. Zidul bisericii era atat de perfect, incat am facut cateva poze doar cu caramizile acestuia. Daca vreun designer are nevoie de pozele originale fara watermark sa ma contacteze si i le trimit fara sa-i cer bani pe ele.

One comment

  1. De faci musulman? Vezi ca astia nu au voie cu mai multe neveste. E mit. Si moscheea asta pare cam saracacioasa.

Comments are closed.