Mobile Marketing Conference 2012

Posted by

 M-a luat sefu’ ieri cu el la Bucuresti si mi-a zis: „vezi ca o sa inveti multe lucruri azi, sa stai sa ti le notezi frumos in carnetel” si mi-a intins un carnetel cu Nokia pe el. O fi vrand sa scriu eu acuma in locul lui si notitele de la conferinte. Oare isi imagineaza ca-s secretara lui? Las’ ca nu scriu nimic, mai am ceva memorie, asa ca salvez acolo toata conferinta si, daca e nevoie, scriu dupa.

In deschidere a vorbit Cristian Manafu, ne-a spus despre cresterea pietei, despre faptul ca ar putea ajunge la 3 miliarde de terminale de tip smartphone pana in 2014. Ca majoritatea celor care se uita la tv, se uita si pe telefon in acest timp. 

Apoi, din prima sesiune de comunicari, cea mai tare chestie a fost prezentarea lui Andreas Jakl despre NFC si, pe langa aplicatiile interesante ale NFC-ului, ultima, aceea de a putea juca noi nivele la Angry Birds doar daca apropii telefonul de un altul cu NFC, a fost cireasa de pe tort. Ce nu am inteles exact este de unde pot sa fur si eu un tag si cum anume a scris informatia pe tag. Am vazut ca la un moment dat a schimbat informatia ca si cum aceste tag-uri NFC ar fi niste mici cipuri de memorie , dar nu am inteles exact daca le poti reprograma cu un device special sau chiar cu NFC-ul din telefon si cu ajutorul unei aplicatii speciale. Ma gandesc ca, daca se poate, cu NFC-ul din telefon ma duc la film si in loc sa dau „check in”, rescriu datele din tag cu „Vizitati Haotik.ro” si sigur sefu’ o sa imi dea o marire de salariu pentru asta.

La jumatatea zilei m-am mutat in cea de-a doua sala de conferinte unde se desfasura Mobile Apps Development Meetup. Aici oameni pasionati de programare si care aveau cel putin o aplicatie mobila la activ, daca nu chiar 49 in unele cazuri, au discutat deschis despre tendinte, monetizare,  aplicatii.

Cand am vazut aplicatia celor de la Transport Urban, imediat mi-a venit in minte o idee de aplicatie foarte interesanta. I-am soptit-o sefului meu si am vazut ca si-a notat-o, deci i-a placut ideea mea.

Ma batu un gand ca sefu vrea sa ma mute pe mobil si sa ma tina intr-un buzunar, dar imi trecu repede, resursele necesare mie sigur nu vor incapea pe un telefon, asa ca ma simt inca in largul meu. El si-a notat tot felul de idei pe telefon, iar vrea sa faca cine stie ce nebunie. Eu nu mi-am notat nimic, ma uitam doar curios la tot ce spunea lumea despre HTML 5.

Dupa pauza, eu am plecat repede spre Ploiesti, unde aveam Nokia Lumia Demo Days, dar despre asta va povestesc in articolul urmator. Asa ca, la final, va invit doar sa vedeti cateva poze facute cu o tableta Samsung Galaxy Tab.