Nokia Lumia Demo Days – Ploiesti

Posted by

 Cand am ajuns eu, o mare parte din ei erau deja veniti. M-am uitat in jur si m-am asezat frumos pe scaun. Trainerul Iulian Olariu urma sa ne prezinte Nokia Lumia 700 si 800 si sa ne vorbeasca despre Windows Phone. Ambele avand un design incredibil de asemanator, doar dimensiunile fiind putin diferite. Dar inainte de toate, fiecare dintre noi a trebuit sa ne prezentam si sa spunem cateva cuvinte despre noi.

Prima care s-a prezentat a fost Ana Musat. Waven se uita suspect la ea, „‘nu, nu-s acolo, degeaba te uiti asa, eu sunt undeva aici mai prin mijloc, bine ascuns” am gandit eu pentru o secunda. Ana a tinut sa mentioneze ca e fana iPhone, eu i-as fi zis ca nu a incercat inca Samsung, dar m-as fi dat de gol cine sunt, asa ca am tacut. Colegul ei s-a prezentat si el, dupa care a urmat Vali Ovidiu, un coleg de-al lui, apoi Dragos Irimia, un amic de-al lui Dragos, Catalin Cristache, un prieten de-al unui prieten de-al lui Catalin, apoi Vali Negoita, Cristian Loloiu si, ultimul, George. Majoritatea dintre ei au spus ca telefonul preferat a fost Nokia 1100 sau 3310, eu am zis de 3310 cate ceva, pentru ca a fost un telefon care chiar mi-a placut.

Apoi a venit randul lui Iulian sa ne spuna despre caracteristicile sistemului de operare Windows Phone, ce lucruri noi s-au adaugat sistemului, despre simplitatea lui (desi mie mi se pare complicat dupa ce m-am obisnuit cu Android), despre viteza de operare si despre cele 5 hub-uri.

De asemenea, ne-a mai spus despre cele 80.000 de aplicatii disponibile in Windows Phone Marketplace unde urmeaza sa intre titluri noi de jocuri de la EA (si nu, nu vreau sa aud de Fifa.). Am mai aflat ca, dintre cele 4 modele de telefoane smart cu sistem de operare Windows Phone disponibile pe piata, in Romania sunt disponibile doar 2 modele, dar ca urmeaza in viitorul apropiat ca si restul modelelor sa intre pe piata.

Sesiunea de butonare a celor doua telefoane, Nokia Lumia 800 si Nokia Lumia 710 nu m-a pasionat foarte mult. Eu sunt mai mult genul care isi baga direct firele in ele, astfel am stabilit o conexiune directa cu unul din ele si am facut o scurta vizita in interiorul lui. Am privit prin lentilele Carl Zeiss de 8 Mpx si mi-am dat seama ca se vede foarte bine lumea de acolo, apoi m-am deconectat de la el.

Cristian Loloiu nu a ratat sa-si testeze aplicatia Fillr pe Windows Phone si am mai vorbit putin despre aplicatie cu el. Nu uitati de asemenea sa il votati aici.

Iulian a mai scos din rucsacul cu bunatati si alte jucarii pentru a le testa, spre exemplu o pereche de casti Monster Purity, dar despre casti o sa va vorbesc in curand intr-un alt articol si un acumulator portabil care incarca in doua ore complet Nokia Lumia 800 si care mi-ar fi foarte util sa-l modific si sa imi incarce alte device-uri, cum ar fi modemul de internet.

La final, a urmat concursul intre telefoane, intrand in competitie iPhone-ul Anei, un Samsung Galaxy si bineinteles Nokia Lumia 800. La rapiditatea unei fotografii a iesit castigator Nokia Lumia 800, in proba de recunoastere a melodiei a fost invins de doua ori.

A ramas promisiunea unei noi revederi cu ocazia lansarii Nokia 808 in Romania si ne-am dus usor spre casele noastre. Poze nu am prea multe, dar sunt sugestive, sper eu:

3 comments

Comments are closed.