Mona Dirtu, Andreea Rosca – Cei care schimba jocul

Posted by

„Cei care schimba jocul” este o carte deosebit de interesanta, menita sa darame o serie de mituri despre antreprenoriat. O carte despre istoria antreprenoriatului post-decembrist, dar si despre modul in care cativa oameni, care au plecat de la zero, au ajuns sa aiba averi impresionante.

Inceputul cartii a parut interesant atat ca poveste, cat si prin sfaturi practice pe care le pot aplica in propria companie. Mi-am notat cateva idei si cu siguranta ca le voi implementa in curand. Cu toate acestea, m-am intristat putin, crezand ca totusi oamenii aia, chiar daca au pornit de la zero din punct de vedere financiar, au avut alte avantaje, pe care eu nu le am, atunci cand s-au asezat la linia de start.

Cu toate acestea, poveste dupa poveste, caz dupa caz, spre finalul cartii mi-am dat seama ca toate acele calitati comune, care ii definesc, sunt in mare parte exact aceleasi care ma mana si pe mine in lupta de zi cu zi prin hatisurile antreprenoriatului. Desigur ca nu ma pot compara cu ei, succesul meu seamana in ochii multora cu un mare esec. Dar tocmai ce altii vad drept un esec, majoritatea antreprenorilor vad un succes si o noua oportunitate.

Mi-am dat seama ca modul meu de gandire seamana enorm de mult cu al lor, singura diferenta fiind data, poate, de sansa si de marime. E destul de greu, daca nu imposibil sa explic de ce Haotik.ro a fost un mare succes si cum sa compar cei 7 ani de blogging cu 7 ani din perioada de inceput a oricarei firme din aceasta carte. E greu sa explic de ce pentru mine „stop loss” a fost legat de timp si nu de bani, sau de ce exact ca oricare dintre antreprenorii prezentati in carte, a doua zi dupa ce am facut cea mai mare greseala din online, am inceput reconstructia, reparatia daunelor si nu mi-a trecut nicio secunda prin cap sa renunt.

In planurile pe anul 2015, ma gandesc serios la o implicare mai mare in zona networking-ului si a dezvoltarii personale, dar si pe cresterea firmei si gasirea de noi zone de exploatat. Exista insasi posibilitatea de a schimba unul din parternerii firmei, dar si planuri de extindere foarte indraznete.

Momentan ma gandesc sa aplic cateva lucruri din carte, legate de productivitate, masurarea rezultatelor si recompense bazate pe performanta. Sunt niste pasi marunti, dar necesari in dezvoltarea companiei. Urmeaza inca o perioada de 2 luni, in care sper sa obtin ceva profit pe anul acesta si, dupa evaluarea de la final de an, sa iau cele mai bune decizii pentru anul urmator.

Va recomand sa cititi cartea, o gasiti la libraria online Libris la pretul de 46.55 lei si eu zic ca merita fiecare banut.

Comments are closed.