Motoarele de cautare genereaza aproximativ 50% din traficul unui site romanesc

Posted by

Cei de la trafic.ro ne ofera astazi niste statistici interesante legate de traficul din romania.56% trafic din motoare de cautare, 28% trafic direct si asa mai departe. Detaliat le puteti vedea aici.

Un lucru iarasi interesant este traficul trimis de facebook fiind cel mai mare in comparatie cu celelalte retele de socializare. Deci si anul acesta atentia multora v-a fi indreptata catre facebook.

surse trafic haotik.ro 2010

Dupa cum se vede si in imagine, eu m-am bazat mult mai putin pe SEO si motoare de cautare, sau poate ca nu am scris pentru trafic pentru ca majoritar traficul meu este fie direct, fie din ce au scris altii despre mine. Nici nu stiu sa spun daca asta e de bine sau de rau, dar stiu ca mi-as dorii in continuare ca numarul celor care acceseaza direct siteul sa fie in proportie destul de mare.

3 comments

  1. Un lucru le scapa din vedere aproape tuturor sistemelor de monitorizare a traficului. Faptul ca multi useri, se aboneaza la RSS. Ei bine, nu toti cei ce se aboneaza la rss citesc articolul direct in reader, unii dau click pe link si citesc articolul original (de exemplu eu).
    Eu cred ca rss-ul e cea mai importanta sursa de trafic, deoarece promovarea este extrem de rapida. Ai scris articolul, a aparut in rss, a venit vizitatorul. Nu astepti sa creasca in google pentru cuvantul X, utilizatorul sa caute cuvantul X, apoi sa ajunga la tine.
    Mi se pare un subiect interesant si cred ca o sa-l dezbat in continuare pe blogul meu. Sper sa nu te superi.

  2. Asta se intampla pentru ca blogul tau este generalist iar Google nu poate returna blogul tau in rezultatele oferite utilizatorilor pentru ca nu este relevant pentru anumite cuvinte cheie. Intr-adevar, pe partea de notorietate, ca urmare a actiunilor tale sociale, o duci foarte bine :D.
    Keep up the good work 😀

Comments are closed.