Facem ceva pentru Ratingul de la TV ?

Posted by

Discutia a plecat de la Subiectiv dar cum mi-am zis mereu ca e simplu sa critici si mai greu sa construiesti ceva mi-a ramas oarecum problema dezbatuta de el pe creieri. In drum spre casa (buna si naveta asta de ceva) mi-au rasarit in cap doua idei legate de subiect pe care caut sa le dezvolt mai jos.

Prima vine ca ideea unui hashtag pe twitter #tvrating spunem la ce emisiuni sau posturi ne uitam, sau ceva de genu „acum ma uit pe Tele 7 abc” folosim uneltele de la twitter effect si vedem un rating tv a celor de stau pe twitter. Da stiu ca Piticu o sa zica din 10 in 10 minute „ma uit la realitatea” si Costin „ma uit la protv” dar daca se strang indeajuns de multi oameni in chestia asta o sa fie neimportant asta. (sper ca v-ati prins ca glumesc). O sa fie destul de greu sa separi ma uit acum la ProTv de  m-am uitat aseara la stirile de la ora 5 pe ProTV dar cred ca pentru cineva care chiar vrea sa faca asta se vor gasii solutii.

O alta idee adresata celor de fac softuri pentru android si iPhone e sa faca o aplicatie, dai pe ea, alegi postul la care te uiti si gata, send data. De asemenea emisiunile pot pune un cod ecran astfel incat sa validezi cumva faptul ca chiar te uiti la emisiunea respectiva.

In ambele cazuri pentru a stimula participarea oamenilor la realizarea acestor statistici se pot da si premii celor care ajuta la stabilirea ratingului.

In timp ce scriam acest articol m-a gandesc ca si SMS-ul ar putea fi o forma de a cere ratingurile respective. Intrebarea e daca vor cumva televiziunile acest lucru sau doar le place sa se laude cu emisiunea lui X doar ca sa mai ia ceva bani advertiserilor.

De ce ma intereseaza asta, ma gandesc ca poate dispare dracu naspeta lui bote (nu, nu merita sa ii scriu bote cu litera mare), sexi bulgareanca si altele. Dispare poate si Morar, ala de e seara, belea, pacatos, asa un „show pacatos” , si emisiunea Nasu, si … si televiziunile cu totul ca oricum ma uit la discovery si otv eu. De ce otv? E cel mai tare canal de fun, uneori are niste invitati exceptionali, viitor, balaurieni, atacuri extratereste energetice, martor-ul invizibil cu cagula pe cap. Cum sa nu te uiti 10 minute si apoi sa treci mai departe.

Ma gandesc ca poate asa se duc totusi bani la emisiunile care trebuie si dispar incet incet aceste vedete asa cum a disparut si „Salutare Natiune” desi atunci cand era la radio emisiunea asta parca era mult mai buna decat ce e acum la tv. Nici pe „Salutare natiune” nu mai stiu acum cum il chema dar il stiti cu toti sunt sigur de asta.

2 comments

  1. Daca vreti sa faceti asa ceva, va pot ajuta eu cu partea de programare. Nu sunt expert in twitter, dar o sa-mi prind urechile si eu pe acolo si fac ceva sa filtreze twit-ul si sa vad daca e „live”, cu o mica marja de eroare. Pun la dispozitie inclusiv spatiu pe host. (domeniu mai putin).
    Daca sunteti interesati, contactati-ma (IM/email/ nu telefon – nefunctional momentan).
    PS: moka 😀

    Partea 2 din comment: ratingul, in ultima vreme cica e stabilit automat. Sincer nu am inteles treaba asta, dar cica televizorul tau, ii spune firmei de cablu pe ce program te uiti(nu cred ca se aplica si pentru televizoarele cu lampi). Acum nu stiu daca e un mit urban sau chiar asa e… Daca e asa, nu vad ce rost ar mai avea toata munca noastra. Sa reinventam roata? 😀

  2. Am venit cu niste idei dar nu vreau sa fac nimic in diresctia asta pentru ca deja am multe alte proiecte la care lucrez.

    Nu transmite tv-ul nimic, ar fi si imposibil tehnic, poate doar pe digital sa se faca ceva ceva. Exista niste cutii la 1000 e oameni care stabiliesc ratingul asta, mai mult decat irelevant.

Comments are closed.