Netcamp 2012: Workshop cu Vlad Stan

Posted by

 Intr-un workshop de 90 de minute, Vlad Stan a vrut sa ne arate ca se poate crea o aplicatie de iPhone, se poate valida ideea si se pot face iteratii prin care sa poti imbunatati produsul. Si toate acestea intr-o echipa cu alti 3 oameni pe care nu-i cunosti si nu i-ai intalnit in viata ta.

Aplicatia noastra s-a numit STALK si, desi ideea aplicatiei nu-mi apartine, am fost total de acord cu ea. Chiar daca aplicatia are de depasit atat bariere tehnologice, cat si bariere legale, ne-am permis sa gandim out of the box si sa trecem peste aceste mici impedimente.

Pe scurt, aplicatia iti permitea sa gasesti mai multe date despre o persoana cu ajutorul unei singure poze. Pitch-ul pentru ea in engleza suna cam asa: „Get to know all the people you want„. Cu alte cuvinte, mergi pe strada, vezi in statia de metrou de la Unirii o domnisoara draguta si vrei sa te bagi cu ea in seama, ii faci o poza cu aplicatia, dai un search si, cu putin noroc, ai gasit mai multe informatii despre ea.

Aplicatia vine cu functii precum: Face recognition, Community Search si Search history, dar aveam in vedere si adaugarea de noi facilitati, de exemplu: „Iti recomandam un psiholog bun” in cazul in care numarul de cautari era extrem de mare; reclame la site-uri de matrimoniale, in cazul in care rata de respingere era foarte mare (se presupunea ca, o data ce ai gasit-o, poti sa ii dai add pe facebook si, daca nu accepta, se considera respingere).

Ca si personas, am identificat doua tipuri de posibili clienti ai aplicatiei: George, un tanar pasionat de tehnologie, student timid care sta toata ziua cu ochii in computer si nu ar avea curaj sa se duca sa intre in vorba cu o tanara domnisoara pe strada (sau la un eveniment) fara sa stie inainte cateva date despre ea. Iar cea de-a doua personas este Mama lui George, o doamna inteligenta, dar curioasa, care vrea de fiecare data sa afle mai multe informatii despre prietenele lui George cand acesta le aduce acasa. E drept ca nu l-a vazut niciodata pe George cu o fata, dar vrea sa fie pregatita pentru momentul cand va avea nevoie de mai multe informatii.

In timpul primei iteratii, am avut ocazia sa luam ceva feedback dela clientii care ne-au spus ca ar plati un abonament lunar de 0.50 de centi sau ca, desi le place aplicatia, ii sperie foarte rau ideea unei astfel de aplicatii si nu numai ca nu ar folosi-o, dar nici nu vor sa stie ca ar putea exista asa ceva.

Mai jos aveti un preview facut de mine; daca eram designer, iesea mai bine, dar sper sa va placa. Iar daca stiti cine e domnisoara din poza, chiar va rog sa imi ziceti si mie, ca de ani buni ma chinuiesc sa aflu. (Asta e de fapt functia Community Search de v-am vorbit mai sus.)

2 comments

Comments are closed.