Noi vrem presa online de calitate

Posted by

Totul a inceput de la cateva articole prin presa online din Prahova in care se cearta si se fac in toate felurile pentru a demonstra fiecare ca el o are mai mare. In loc sa isi vada fiecare de treaba lui si sa fie mai multi axati pe calitate dar si pe promovarea Ploiestiului, ei stau toata ziua cu ochii pe statisticile trafic.ro si nu care cumva sa aiba unul mai mult cu 10 vizitatori ca celalalt ca atunci, e clar domnule, ca i-a furat de undeva.

Astfel mi-a venit ideea de a face o campanie pentru unul dintre putinele ziare din Ploiesti (iPloiesti), care (cel putin pana acum) a stat departe de astfel de scandaluri de rahat. Unde mai pun si la socoteala ca il si cunosc personal pe George si am incredere ca nici pe viitor nu are de gand sa isi murdareasca siteu/blogul/ziarul cu astfel de stiri,  merita sa fac aceasta campanie.

I-am zis campaniei „Noi vrem presa de calitate” pentru ca in final asta vrem, oameni care sa scrie despre evenimentele din Ploiesti si sa concureze cu bloggeri nu oameni care sa injure toata ziua mai stiu eu ce partid si sa scrie doar doua vorbe despre un eveniment cultural, sportiv, social din Ploiesti. Ca pana la urma daca vor anunta frumos evenimentele si stirile din Ploiesti, noi toti vom avea de castigat. Am facut si un hashtag pe twitter pentru campanie: #stiriPH care cred eu va fi util si pe viitor.

Pentru ca se vorbea de trafic si de prima pozitie pe piata ploiesteana am aruncat repede si un pariu, in articolul care mi-a provocat dizgratie pentru ambele parti. Vazand ca expertii in estimari, pardon astia se numesc analisti politici parca, preconizeaza ca iPloiesti.ro ar ajunge pe locul 3 parca, sau 2 abia prin toamna spre Octombrie asa, le-am aruncat momeala, si le-am zis ca in 30 de zile pot conduce o campanie care sa duca iPloiesti.ro pe prima pozitie a clasamentului. Asta fara a avea date prea multe dar stiam eu ca nu stau asa de bine incat sa fie o treaba foarte grea. Nu zic ca nu e grea, dar nu foarte grea.

De ce fac asta? Ca sa citez stilul actual al presei online prahovene: pentru ca am coae si pot sa o fac. In limbaj mai cultural civilizat: pentru ca ma simt in stare sa fac aceasta campanie si sa obtin rezultatele care mi le-am propus. Doar asa in scop demonstrativ, poate ii mai trezesc la realitate pe toti acesti „moguli” de presa online prahoveana.

Mai mult Vali probabil deranjat de atitudinea mea, sau de aroganta mea a zis ca pune pariu ca nu se poate face asta. Asa ca e Haotik vs Waven in campania asta, pentru ca vreau sa-l pun sa plateasca berea la un viitor blogmeet. Pariul consta in 3 metri de bere pe care il vom da fie eu daca pierd fie Waven daca castig.

Ce insemna sa castig? Un minim de 3000 unici pe zi. Cum am ajuns la cifra asta? Din primele date am inteles ca „presa online” din Prahova se situeaza pe la 1400 unici pe zi in medie. Initial am ales un target de 2000 unici pe zi, dar pentru a nu lasa loc de interpretari si stai sa vezi ca ieri am avut un unic mai mult am zis ca 3000 e o cifra care scoate din discutie orice alte comparatii sau declaratii de genul, noi suntem cei mai buni de la ora 12 noaptea la ora 12 si 5 minute.

3000 de unici, 3 metri de bere, si un razboi in care vreau sa ii arat lui Waven ca desi are vechime in online si ca a avut ceva rezultate mai bune ca mine la o chestie (3ditorial si blogout) totusi eu sunt liderul, deci in afara de bere e o chesti e de orgoliu sa castig, sau sa esuez in mod lamentabil.

Momentan nu stiu exact la ce caruta m-am bagat, estimez undeva la 500 unici pe zi pentru iPloiesti.ro dar ramane de vazut. Campania nu incepe in momentul in care public acest articol, pentru ca o campanie nu se face in 2-3 ore, sau mai bine zis planurile ei, asa ca o sa mai am nevoie de cateva zile sa pun detaliile la punct sau sa pun ideile si experienta in ceva plauzibil si care sa obtina rezultate propuse.

Bineinteles ca o sa am nevoie si de ajutorul blogosferei in campania asta, asa ca fie sunteti cu mine, si va bagati, pentru ca succesul nu va fi numai al meu si al nostru ar celor care incercam sa scriem cateva vorbe pe blogurile noastre, fie nu esti cu mine, si atunci la urmatorul blogmeet sa stai cu Waven la masa nu cu mine.

8 comments

  1. eu stau pe bancă cu w., promit să cotizez la eşecul său dacă pierde 🙂

  2. Daca din rezultatele competiţiei incep certurile intre tine si w. nu ma bag dar daca ultimul paragraf a fost menit sa fie o glumiţă chiar sunt interesat sa particip 🙂
    Servus

  3. @zorin @Tibi: sper că din trackback-ul de mai sus să se înțeleagă mai bine poziția mea.

Comments are closed.