Mobile Marketing Conference 2011 – Cum a fost

Posted by

Mobile Marketing Conference 2011

Desi scriu cu intarziere, din lipsa timpului, iata si parerile mele despre ce am vazut, facut si mai ales invatat in cadrul acestei conferinte.

Daca e sa spun cine a avut ce-a mai interesanta prezentare a fost vorba clar de Magic Pavol. Nu cred ca isi au prea mult rostul compentariile. Mi-a placut.

Mi-a mai ramas in minte viziunea lui Gabor Toth care sustinea ca in viitor telefonul mobil va avea din ce in ce mai multa putere. Si dupa ce seara am vazut si prezentarea celor de la nokia in care vor sa faca Bump pentru telefoanele Nokia + ceva stiri de instrumente de plata cu ajutorul telefonului mobil. Tind sa cred ca vom scapa in 10 ani de buletin, card de credit, si cartile de vizita gasindu-si loc in telefonul mobil.

Mai am in cap problemele puse de Andrei Tudose despre ce inseamna un smart phone si cum se comporata un om care nu a folosit in viata lui asa ceva. Cand facem un produs de multe ori ne gandim din punctul nostru de vedere si nu al unui om care poate nu sta toata ziua cu nasul in computere si telefoane. Chiar si asa, primul meu contact cu androidul de pe tableta m-a lasat sa imi dau seama ca toata experienta mea de zi cu zi in utilizarea telefoanelor si computerelor nu imi folosea la nimic. Probabil si din cauza ca in loc sa trag cu degetul o iconita cautam de dipserat prin setari optiunea de unde sa schimb iconita respectiva.

Am invatat ca lumea mobile creste, si ca trebuie avuta in vedere tot mai atent, mai ales daca desfasori afaceri online. Acum imi dau seama ca la unu din siteurile care are mare legatura cu telefoanele mobile nu am o varianta mobila a siteului. Trebuie neaparat sa implementez asta.

Pe partea de socializare am cunoscut cativa oameni noi, si sper ca Red Bull sa nu imi dea doar aripi ci si posibilitatea sa sar candva de undeva cu sau fara ceva legat de mine (parasuta/coarda elastica). Am cunoscut echipa Fillr in totalitate, adica si geniul din spatele baietilor. Si multe altele pe care nu prea gasesc timp acum sa vi le povestesc dar pe care le voi spune probabil incet incet in articole viitoare.