Noua forma de spam

Posted by

 Din cand in cand ma mai uit si in spam, asa, de curiozitate, asa ca atunci cand am vazut un e-mail cu subiectul cine castiga am devenit putin curios sa vad despre ce e vorba. Initial am vazut doar un link catre youtube si am zis, aha, asta e noua forma de spam, acum nu mai dai link catre site, ci dai link catre youtube, ca sa nu se prinda filtrele de spam despre ce e vorba (desi serverele mele au filtrat bine, vad). 

Si am zis, hai sa vad la ce rahat face reclama filmuletul ala de pe youtube. A fost un soc cand am vazut „Mircea Cosma”, am zis WTF, e targetat pe adrese de e-mail din Prahova si nu e pentru oricine.

Dupa cum vedeti, trebuie sa dau unsubscribe la ceva ce nu m-am inscris. Sunt sigur ca or sa ma abureasca, pe motiv ca poate m-am inscris eu si nu mai tin minte, dar din pacate pentru ei, nu am avut niciodata niciun fel de legatura cu politica, nu citesc ziare, nu citesc presa online, nu sunt interesat in niciun fel de politica, asa ca sigur nu puteam sa ma fi inscris, nici macar beat sa fi fost si tot nu faceam subscribe la o asemenea porcarie. Dar cum exista o sumedenie de cataloage online cu firmele din Prahova care au de fapt baza de date de la Camera de Comert si Industrie, sa ma tot fi „inscris” inca la vreo 1000 de partide cu adresa mea de e-mail.

Ceea ce e si mai penibil este numarul de view-uri de pe canalul respectiv de youtube. As putea spune ca si al meu are mai multe la fel cum as putea spune ca si cel mai prost film pus pe canalul meu are mai multe daca nu am lua in calcul unul dintre ele care a reusit cumva sa aiba 2500 de views, probabil pana s-au prins serverele de spamul facut.