Nu doar primarul este responsabil pentru curatenia orasului meu

Posted by

Aud deseori despre cat de poluat si murdar este orasul Ploiesti; si, daca stau sa ma gandesc doar la praful ce se pune pe masina la 2 zile dupa ce a trecut pe la spalatorie, as putea sa le dau dreptate. Aud de asemenea de multe ori acuzatii impotriva primarului care nu face nimic (indiferent sub ce culoare politica a stat de-a lungul vremurilor) si vad de asemenea oameni care, atunci cand se dau jos din tramvai, arunca biletul pe jos, sau tigara, inainte de a se urca in tramvai. Probabil exact aceiasi oameni care dau vina pe primar pentru curatenia din oras.

Am aflat zilele trecute de o competitie a celor de la EcoRom Ambalaje prin care orasul meu poate deveni mai curat, mai frumos si daca iese castigator poate beneficia de amenajarea unei zone de relaxare 100% eco, dotata cu wi-fi si in care accesul la internet este liber. Premiul are o valoare de aproximativ 12.000 de euro si aduce odata cu el si titlul de Orasul Reciclarii.

Si adevarul este ca orasul Ploiesti este un oras frumos, doar ca mai trebuie lucrat la unele detalii, pentru a putea fi cu adevarat mandri de el. Avem nevoie de mai multe parcuri, avem nevoie de zone mai curate si mai bine intretinute, iar aceasta competitie despre care v-am vorbit mai sus nu poate decat sa ne aduca cu un pas mai aproape in realizarea acestui plan.

orasul-reciclarii-620x229

Sper ca initiativa sa fie preluata si de alti bloggeri din Ploiesti, pentru ca pana la urma e vorba de orasul in care traim; si asa cum vrem o casa frumoasa si curata, sunt sigur ca ne dorim cu totii un oras curat si cat mai frumos. Si da, eu ma numar demult printre cei care colecteaza selectiv.